Hovedinnhold

Syv skadet i frontkollisjon i Samnanger

ÅTTE TIL SYKEHUS: Tre av personene som var involvert i ulykken skal være alvorlig skadet. Foto: Terje Engø
ÅTTE TIL SYKEHUS: Tre av personene som var involvert i ulykken skal være alvorlig skadet. Foto: Terje Engø
Syv personer skal være skadet etter en frontkollisjon i Samnanger i Hordaland. Minst to av dem skal være alvorlig skadet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kollisjonen skjedde på riksvei 49 ved Utskot sør for Tysse søndag like etter klokken 15.

Ifølge politiet ble åtte personer fraktet vekk fra ulykkesstedet. Syv personer skal ha blitt lagt inn ved Haukeland universitetssykehus. Tre av dem er fraktet til Haukeland universitetssjukehus i luftambulanse, mens de øvrige fem er kjørt dit.

Ifølge Haukeland er det kun syv pasienter som er lagt inn på sykehuset med skader etter ulykken. To av dem skal være alvorlig skadet.

- En 77 år gammel kvinne er alvorlig skadet og behandles på intensivavdelingen. En 10 år gammel gutt er også alvorlig skadet, og skal opereres, opplyser akuttmottaket til VG Nett.

To menn på 51 og 46 år, en kvinne på 48 år og to gutter på 12 og syv år er lagt inn til observasjon ved Haukeland universitetssykehus. De fem har kun lettere skader opplyser akuttmottaket.

Familie rammet

- Tre personer er alvorlig skadet, men ingen livstruende, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til VG Nett.

I en av bilene som kolliderte satt en familie på fem; mor, far og tre barn under tolv år. I den andre satt tre voksne. Andersen kan imidlertid ikke si hvem av de som er alvorlig skadet.

Trykket inn

Frilansfotograf Terje Engø var på stedet i ettermiddag. Han forteller at ambulansehelikopteret lettet to ganger fra ulykkesstedet.

- Jeg vet ikke om det var to helikopter eller om den samme maskinen kom tilbake for å hente flere skadede, sier Engø.

Ulykken skal ha skjedd like etter en sving. Et vitne bt.no har snakket med, sier den ene bilen la seg ut i motgående kjørefelt for å kjøre forbi en bobil like før svingen, og at den kolliderte med en møtende bil under forbikjøringen.

- Veien var fullstendig blokkert og bilene var trykket inn foran, sier Engø.

Oppretter sak

Politiet vil ikke bekrefte opplysningene.

- Det vi vet er at det er en møteulykke, hvor den ene bilen kom over i motgående kjørefelt, sier operasjonslederen til VG Nett.
Rundt klokken 18.45 er politiet ferdige på stedet. Andersen forteller at det er opprettet en sak på forholdet.

Engø forteller at det var lange køer i området etter ulykken. Det var stor trafikk i området som følge av en fotballcup på Husnes da ulykken inntraff.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks