Hovedinnhold

Sjekk dekkene på det utenlandsk vogntoget: – Kan være direkte trafikkfarlig, mener Statens vegvesen

<p>DÅRLIG SKODD: Mandag stoppet vegvesenet i Oppland et utenlandsk vogntog med svært dårlige dekk. To av dekkene var like nedslitt som det bildet viser. </p>

DÅRLIG SKODD: Mandag stoppet vegvesenet i Oppland et utenlandsk vogntog med svært dårlige dekk. To av dekkene var like nedslitt som det bildet viser. 

Foto: Statens vegvesen
Utenlandsk vogntog fikk kjøreforbud etter kontroll i Oppland.

Denne saken handler om:

Mandag hadde Statens vegvesen kontroll langs Riksvei 4 på Hadeland i Oppland. Blant dem som ble stoppet var et stort utenlandsk vogntog med svært slitte dekk. 

Twitter delte vegvesenet et bilde av dekket med følgende tekst:

«Vintersesongen er i gang, men ikke alle er klare. Dette er et av seks dårlige dekk vi avdekket på et utenlandsk vogntog under under kontroll langs Riksvei 4 på Hadeland i Oppland.»

Les mer: Bytte til vinterdekk nå? Her er ti spørsmål du bør kunne svare på

Sjåføren i lastebilen fikk ikke lov til å kjøre videre.  

– Vogntoget ble tatt inn på rutinekontroll. Da vi sjekket dekkene var to av dem like elendige som bildet viser. Det er viktig å få byttet til vinterdekk i den mellomsesongen vi er inne i nå, sier Martin Børresen, fagleder for utekontroller i Statens vegvesen Oppland til VG. 

Børresen understreker at novemberføret er svært variert, og forteller at vegvesenet flere ganger opplever at utenlandske vogntog ikke er skodd for vinterføret i overgangsesongen. 

Les også: Vegvesenet stoppet russisk skrekkeksempel - hadde limt hull i dekket

– Det kan veksle mellom bar asfalt og is på bare noen få hundre meter. I dag var det dette vogntoget som utpekte seg, men vi har sett tidligere at flere utenlandske sjåfører ikke er forberedt på norsk vinter når de kjører transport:

– Kommer du opp i en nødbremssituasjon med såpass dårlige dekk på slikt føre kan du få en sleng på vogntoget, og det kan være direkte trafikkfarlig, sier han. 

Ifølge faglederen kan dårlige dekk i verste fall føre til en politianmeldelse, og ikke bare kjøreforbud.

Fikk du med deg denne? Sjåføryrket kan være en av jobbene som forsvinner

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks