Hovedinnhold

Såpeglatt på veiene i Sør-Norge

BEST PÅ MOTORVEIEN: Ifølge politiet i Østfold er det best føre på de store hovedfartsårene. På de mindre veiene kan underlaget være lunefullt og operasjonsleder Martin Nygård i Østfold-politiet ber folk om å vurdere hvorvidt de virkelig må kjøre bil på disse strekningene. Foto: SCANPIX
BEST PÅ MOTORVEIEN: Ifølge politiet i Østfold er det best føre på de store hovedfartsårene. På de mindre veiene kan underlaget være lunefullt og operasjonsleder Martin Nygård i Østfold-politiet ber folk om å vurdere hvorvidt de virkelig må kjøre bil på disse strekningene. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Natt til lørdag var preget av underkjølt regn og glatte veier i Sør-Norge. Lørdag formiddag var det fortsatt vanskelige kjøreforhold og politiet anbefaler å la bilen stå.

Denne saken handler om:


- Hvis man ikke er komfortabel med å kjøre bil når det er ubehagelig glatt, bør man tenke seg godt om før man kjører bil, sier operasjonsleder Martin Nygård i Østfold politidistrikt.

Han forteller at politiet i Østfold har opplevd en telefonstorm fra over 50 bilister i løpet av natten og morgentimene, som alle meldte fra om glatte føreforhold.

HVORDAN ER TRAFIKKEN DER DU ER? SJEKK VEIMELDINGENE HER!

Har du erfaringer fra glatte veier i dag? Tips og del dine erfaringer fra trafikken nederst i saken!

Ingen skal imidlertid ha blitt skadet i trafikken natt til lødag. Ellers i Sør-Norge skal det også være svært glatte veier.

Strødd og saltet

Også Vegtrafikksentralen bekrefter de dårlige vær- og føreforholdene.

- Ikke stress selv om det er midt i julestria, lyder oppfordringen til Neel Irgens i Vegtrafikksentralen.

Hun minner om at man ikke må kjøre i fartsgrensa hvis forholdene ikke tillater det.

- Det er en del glatte veier. Særlig nedover i Sør-Norge, Der har det regnet i natt og fryst på. Der har alle være folk ute og strødd og saltet, sier Irgens.

Hun påpeker at det viktigste er å avpasse farten etter forholdene, og sørge for å holde god avstand til forankjørende biler.

Flere ulykker

Problemene med såpeglatteveier begynte i går, da underkjølt regn sørget for særdeles glatte veier flere steder i landet.

Allerede fredag måtte politiet rundt om i landet rykke ut til en rekke trafikkulykker. Verst gikk det i Lindås kommune i Hordaland, der to tenåringssøstre omkom i en kollisjon med et vogntog. Da hadde det allerede blitt meldt om en dødsulykke på E16 ved Hellesnes i Voss.

Ved Fagerhaug i Oppdal ble to personer alvorlig skadet i en kollisjon mellom en personbil og en buss, mens en jente i barneskolealder måtte på sykehus etter en påkjørsel i Ålesund.

Senere på kvelden ble én mann hardt skadet og en annen lettere skadet etter en kjedekollisjon ved Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks