Hovedinnhold

Redningstjenestene: - Det er fullstendig kaos på veiene

... og verre skal det bli

SNØKAOS: Redningsselskapene melder om kaotiske tilstander på veiene. Foto: Scanpix
SNØKAOS: Redningsselskapene melder om kaotiske tilstander på veiene. Foto: Scanpix
(VG Nett) Glatte veier og utforkjøringer preger morgentrafikken. Redningstjenestene er forberedt på å øke beredskapen.

Denne saken handler om:

Tips oss

Ifølge teamleder Magnus Røsvik ved Viking redningstjenestes kundesenter, er det kaotiske tilstander på flere av veiene i Sør-Norge.

Siden midnatt har de fått flerfoldige meldinger om utfor- og fastkjøringer. Spesielt E18 og E39, samt de største riksvegene, i retning Arendal mot Oslo, er utsatt.

PROTOKOLL: Hvordan er ditt møte med vinteren? 

- Vi ligger langt over normalen, og det kan tyde på at vinteren har kommet brått på. Mange utenlandske lastebiler er involvert i utforkjøringer. Det fører til at veien blir sperret og det går igjen utover fremkommeligheten. Det er fullstendig kaos på veiene nå, sier han til VG Nett.

Les også: Sommerdekk skaper kaos på veiene i Snø-Norge

Ingen bedring

Røsvik understreker at ingen av ulykkene er alvorlige. Men det er ingen bedring å spore i trafikkbildet, sier han. Teamlederen frykter nemlig at de kaotiske tilstandene vil akselerere utover dagen.

- Det kommer til å bli verre, og vi er klare til å øke beredskapen. Om det er nødvendig så dobler vi den.

Har du tips om snø og glatte veier? Kontakt VG Nett her 

Problemene som hersket i går på Sørlandet og Vestlandet, ser dermed ut til å fortsette. I går kjørte flere bilister av veien, og ved Ualand i Rogaland sto flere trailere i veibanen og det var lange køer i området.

Les også: - Få på vinterdekkene

(Saken fortsetter under bildet)

KØER: Fullt snøkaos på veiene i Sør-Vestlandet. Bildet er tatt på E-39 ved Bue i går ettermiddag. Foto: Scanpix
KØER: Fullt snøkaos på veiene i Sør-Vestlandet. Bildet er tatt på E-39 ved Bue i går ettermiddag. Foto: Scanpix

- Verst er det i Bergensregionen

Falck redningstjeneste har registrert 148 jobber på Vestlandet siden midnatt. Også der er utfor- og fastkjøringer et stort problem.

- Verst er det i Bergensregionen. Der har vi fått meldinger om en rekke kollisjoner, sier informasjonsansvarlig Irene Røsholt.

Det er imidlertid fine kjøreforhold på de største veiene inn og ut av Stavanger og Bergen, får VG Nett opplyst av Statens Vegvesen region vest.

- Det var lokale regnbyger helt frem til klokken fem i morges, så det frøs på flere steder selv om det var saltet. Vi har fått en del meldinger om at det er veldig glatt på E39 over Stord, sier vaktoperatør Marit Hove.

- Alt strømateriell ute på veien

- Alt strømateriell er både ute i Hordaland og Rogaland, så de får vel kontroll på det etter hvert. Det er flere som ringer inn for å høre om det går greit med sommerdekk, men det går ikke. Nå er vinteren her, sier Hove.

I Trondheimsområdet har Falck registrert en del batteriproblemer, noe som tyder på at folk har slitt med å starte bilene sine. Ingen store ulykker er rapportert.

Det er meldt om glatte veier og snø i Nordland, Troms og Finnmark også, men for øvrig ingen store problemer, ifølge Neel Irgens i Statens Vegvesen.

Flere uhell

Vinterens innmarsj har forårsaket flere trafikkuhell og mindre ulykker over store deler av Sør-Norge. Torsdag ettermiddag var det ikke meldt om større personskader etter flere kollisjoner og utforkjøringer.

Lenger sør på E39, mellom Flikka og Eie i Vest-Agder, sto trafikken bom stille torsdag ettermiddag. Køene var lange, og årsaken skal være overraskede trailersjåfører med sommerdekk, skriver Avisen Agders nettutgave.

Veien var stengt på flere strekninger i lengre perioder fra Førde i nord til Flekkefjord i sør torsdag. I Flekkefjord lavet snøen ned, og i Sira meldte Fædrelandsvennen torsdag ettermiddag at 10 cm snø hadde lagt seg på bakken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks