Hovedinnhold

Oslofjordtunnelen stenges i minst to uker

(VG Nett) Tunnelen har fått store skader etter branndramaet torsdag kveld. Nå stenges den i minst to uker - midt i sommertrafikken.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Vi vurderte skadene på det elektriske anlegget i natt. Det er skader over en strekning på 500 meter. Bare det tar minst to uker å reparere, forteller Statens Vegvesens distriktssjef for Akershus, Nils-Erik Bogsrud, til Østlandets blad.

Mens reparasjonene skjer vil tunnelen stenges for all trafikk. Tunnelen benyttes daglig av mellom syv og åtte tusen kjøretøyer.

Bakgrunn: Her reddes de ut fra røykinfernoet

Kan ta lenger tid

Det var torsdag ettermiddag at det ble slått full alarm fra den syv kilometer lange undersjøiske tunnelen. Et vogntog lastet med papir sto i full fyr i bunnen av tunnelen, og 35 mennesker var fanget i den tjukke røyken som spredte seg.

Etter et par timer lyktes brannvesen, politi og ambulansepersonell i å hente ut alle de 35, som alle slapp fra dramaet uten alvorlige skader.

ETTERLYSNING:  Reddet du deg ut av tunnelbrannen og ønsker å fortelle din historie til VG Nett? Kontakt oss her! 

Nå gjenstår opprydningsarbeidet, og Bogsrud sier til VG Nett at dette kan føre til at stengningen trekke enda lenger ut i tid enn de anslåtte to ukene.

- Til nå har vi kartlagt skadene på det elektriske anlegget. I tillegg har vi registrert skader på betongveggene. Det vil være en inspeksjon i dag hvor man vurderer om det også må gjøres reparasjoner der, og dersom vi må skifte ut betongelementer kan stengningen bli enda lenger.

Utbedringene skjer mens hele landet er på full fart inn i sommerferiemodus. Bogsrud sier de ikke har tall på hvor mange som bruker tunnelen om sommeren, men at de trolig er høyere enn vanlig.

Les også: Rune (58) kjørte sikksakk i blinde etter flammehavet

Kan bli forsinkelser

- Jeg tror ikke dette blir kaos. Vi er inne i en periode med sommertrafikk hvor vi ikke lenger har disse rushperiodene. Men det kan bli noe mer forsinkelser og uønskede situasjoner, sier han.

Ifølge Bogsrud er det to alternativer for de som vanligvis pleier å kjøre tunnelen; de kan enten kjøre gjennom Oslo eller ta ferjen mellom Moss og Horten.

Hvorvidt det må skiftes ut betongelementer i veggene, og dermed om tunnelen må stenges enda lenger, avgjøres i løpet av dagen. Torsdag kveld ble det klart at tunnelen stenges for vogntog på ubestemt tid av sikkerhetshensyn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks