Hovedinnhold

Fotoboks-oppbremsing får skylden

Kjedekollisjon på E6

- Jeg er hundre prosent sikker på at oppbremsing foran en fotoboks utløste ulykken, sier yrkessjåfør Frank Tinmannsvik, etter den kraftige kjedekollisjonen på E6 nord for Minnesund i går.

Denne saken handler om:

KRAFTIG SMELL: Kjedekollisjonen på E6 nord for Minnesund søndag ettermiddag skapte lange køer. Foto: ROGER SVALSRØD
KRAFTIG SMELL: Kjedekollisjonen på E6 nord for Minnesund søndag ettermiddag skapte lange køer. Foto: ROGER SVALSRØD

En kvinne i slutten av 50-årene, som var passasjer i bilen som kjørte inn i den stillestående køen bakfra, ble alvorlig skadet i det kraftige sammenstøtet.

- Hun ble transportert til Ullevål sykehus, opplyser operasjonsleder Sven Arild Hallås ved Romerike politidistrikt til VG.

Kvinnen skal ha fått skader i hode og bryst, men tilstanden ble i går kveld betegnet som stabil.

Fem biler involvert

Syv andre personer ble kjørt til legevakten med mindre skader. Totalt var fem personbiler involvert i kjedekollisjonen.

Hallås vil ikke spekulere på årsaken til ulykken.

- Vi har fått flere vitneutsagn. Noen nevner at en syklist kan ha forårsaket køen, noen peker på fotoboksen, og andre har kommet med andre forklaringer. Å trekke frem fotoboksen spesielt vil bare være spekulasjoner.

Han peker også på at det er sjåførens ansvar å tilpasse farten slik at man kan bremse opp i løpet av en tredjedel av den synlige veibanen.

Men yrkessjåfør Frank Tinmannsvik som var vitne til selve kollisjonen, er av en annen oppfatning. Han kom kjørende nordover på E6 rett nord for Minnesundsbroen da han så det smalt i sørgående kjørefelt.

- Jeg observerte at køen begynte omtrent der fotoboksen står, og noen syklist la ikke jeg merke til. Dette er situasjoner vi som kjører mye på veiene, opplever daglig. Mange sjåfører bremser ned foran fotoboksene og skaper kø. Da oppstår det lett farlige situasjoner.

- Kraftig sammenstøt

Tinmannsvik forteller at han passerte rett forbi ulykkesbilen da det smalt.

- Det var et kraftig sammenstøt, glassbiter fløy i alle retninger.

Direktør Leif A. Ellevset i Trygg Trafikk sier til VG at de er oppmerksom på denne problematikken.

- Vi får rett som det er henvendelser om bokser som publikum mener er trafikkfarlige. For oss er det selvfølgelig viktig at fotoboksene er plassert forsvarlig.

Men samtidig er det også viktig at de står utplassert på farlige veistrekninger, slik at bilistene tilpasser farten.

Ulykken skapte store trafikkproblemer. E6 ble stengt i begge retninger, og først i 18.00-tiden ble veistrekningen åpnet igjen. Køen skal ha stått stille helt til Hedmark.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks