Hovedinnhold

Bil fikk sleng og kolliderte med buss

TROMSØ/OSLO (iTromso.no/VG Nett) Fem mennesker er omkommet og fire skadet i en voldsom trafikkulykke i Troms.

Denne saken handler om:

VET DU NOE? TIPS OSS!

Av: Jostein Matre og Marius Hansen og Aasta Pettersen ( iTromso.no )

- Hendelsesforløpet som så langt er brakt på det rene, tilsier at tre biler og én minibuss i kø fra Tromsø har møtt en rad på fire busser i retning mot Tromsø. En av bilene har fått sleng, og kollidert med den fremste bussen. Videre har de øvrige bilene og minibussen vært involvert i ulykken. Den ene bilen nærmest uten skade, melder politiet i en pressemelding.

Dette hendelsesbeløpet i den voldsomme ulykken bekrefter politimester Truls Fyhn på en pressekonferanse ved politihuset i Tromsø.

Les den første artikkelen til VG Nett om ulykken her.

- Jeg vet så langt ikke hvilken av bilene i rekken som fikk sladd, sier Fyhn.

Det var lenge uklart om det var snakk om én eller to ulykker. På pressekonferansen klokken 17 fredag ettermiddag bekreftet politiet at det kun var én ulykke.

VGTV: Se mobilvideo fra ulykkesstedet 

Fem døde

Det er så langt bekreftet fem døde på stedet, og fire skadde er ankommet sykehus i Tromsø. To av disse er operert for alvorlige skader, mens de to andre har moderate skader. Alle disse satt i bil eller minibuss på vei fra Tromsø.

- Men vi har ikke fått bekreftet hvor mange som totalt er skadd, påpeker Fyhn, som legger til at de omkomne skal ha sittet i personbilene.

Politiet ble varslet om ulykken i Lavangsdalen i Troms rundt klokken 14.30. Ulykken skjedde på en rett strekning med 90-sone, men ifølge iTromsos reporter på ulykkesstedet er det glatt og mørkt der.

Et stort område av veien ble sperret av etter ulykken. Dermed har E8 ved Kantornes vært stengt, og det ble lange køer.

HAR DU TIPS, VIDEO, ELLER BILDER? KONTAKT OSS HER! 

Bussen, som var involvert i ulykken, var altså en i et følge av fire busser som fraktet unge håndballspillere fra håndballklubben BUL i Alta til en nyttårsturnering i Tromsø. Alle disse blir i kveld samlet på et eget evakuerings- og pårørendesenter i regi av Tromsø kommune.

Katastrofealarm

Det skal ha vært rundt 15 personer i ulykkesbussen. Disse ble etter ulykken sendt til sykehus med en annen buss. Ingen av dem skal ha fått alvorlige skader.

Samtidig som alle tilgjengelig redningsmannskaper ble sendt ut til ulykkesstedet, ble det slått katastrofealarm og alt tilgjengelig mannskap ble bedt om å møte Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Åtte kirurgiske team og fem operasjonsstuer var tilgjengelig kort tid etter at alarmen ble utløst.

På vei til håndballturnering

- Det vi vet er at de seks fremste ungdommene i bussen har fått noe kutt- og sårskader, og at en av de voksne passasjerene har brukket armen, forteller Ole Gudmestad, atyreleder i Norges Håndballforbund region Nord, til NTB.

Han hadde selv to sønner i bussen som er involvert i ulykken. Selv satt han i en av bussene lenger bak.

- Det er en bred og fin vei. Bussen holdt sikkert vanlig fart, forteller Gudmestad til VG Nett.

Håndballspillerne er i alderen 14 til 16 år.

- Vi er glad det gikk bra med oss, men er selvfølgelig lei oss for det som har skjedd. Det er jo en forferdelig tragedie, sier Ole Gudmestad.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks