Hovedinnhold

Toll-sjokk for tørste russ

FULLASTET: Hengeren bakpå bilen til de to 19-åringene var solid lastet med øl som skulle inntas i russetiden. Slik gikk det ikke. Foto: Tollvesenet
FULLASTET: Hengeren bakpå bilen til de to 19-åringene var solid lastet med øl som skulle inntas i russetiden. Slik gikk det ikke. Foto: Tollvesenet
(VG Nett) 19-åringene skulle bygge opp et solid øllager før russetiden, men endte istedenfor opp med politianmeldelse.

I går dro de to 19 år gamle kommende russeguttene på biltur til Strömstad for å gjøre unna noen solide forberedelser før russefeiringen. På polet i svenskebyen ved grensen tok de unge herrene meget godt for seg. Med flere hundre liter øl i lastet i bilen og på hengeren til svenskepris lå det an til å bli en fuktig russefeiring, men festen var ikke en gang begynt før den brått tok slutt.

På den gamle Svinesundbroen langs riksvei 118, sto norske tollere klare til å kontrollere mistenkelige kjøretøy. Med henger bakpå og to unge menn i forsetet var bilen et naturlig kontrollobjekt.

Og det ble fullt napp for Tollvesenet.

- Skulle drikke det i russetiden

- Vi fant 758 liter øl utover vanlig kvote, sier tolloverinspektør Cathrine Bærem til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet...

BLIR ANMELDT: De to unge mennene blir anmeldt etter å ha fylt både bil og henger med øl på vei over svenskegrensen. Foto: Tollvesenet
BLIR ANMELDT: De to unge mennene blir anmeldt etter å ha fylt både bil og henger med øl på vei over svenskegrensen. Foto: Tollvesenet

- Til sammenlikning - grensen for å slippe med forenklet forelegg er 50 liter. Så dette var et stort beslag, om ikke kjempestort. Men de vil bli anmeldt, så får vi se hvor streng reaksjon de eventuelt får. Jeg kjenner ikke praksisen der, legger hun til.

LES OGSÅ:Slik utnytter du den lave svenskekronen

De kommende russeguttene gjorde ingen forsøk på å bortforklare de enorme ølmengdene de hadde med seg.

- Vanligvis eldre

- De sa de skulle drikke det i russetiden, forteller tolloverinspektøren.

Selv om beslaget ikke legger seg i det høyeste sjiktet målt etter størrelse, er det likevel på det rene at det vanligvis er godt voksne, mer drevne smuglere som blir tatt med slike kvanta.

- Det er vanligvis litt eldre enn tenåringer når vi snakker om slike beslag, sier Bærem.

Om kort tid kommer Tollvesenets kvartalsrapport for beslagene i første kvartal 2009.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks