Hovedinnhold

To omkommet og en hardt skadet etter båtulykke

** Antatt båtfører siktet for uaktsomt drap etter kjøring med motorbåt

LETEAKSJON: En person er bekreftet omkomme og en annen er hardt skadet etter en båtulykke i Oslofjorden. Det letes fortsatt etter en savnet person. Foto: Ole Christian Nordby/Eikerfoto
LETEAKSJON: En person er bekreftet omkomme og en annen er hardt skadet etter en båtulykke i Oslofjorden. Det letes fortsatt etter en savnet person. Foto: Ole Christian Nordby/Eikerfoto
(VG Nett) To personer er bekreftet omkommet, en annen er hardt skadet etter at en fritidsbåt kjørte på grunn ved Åros i Oslofjorden.

Tips oss

En mann i begynnelsen av 30-årene og en kvinne i 20-årene mistet livet, og en mann ble hardt skadet i en båtulykke ved Åros i Røyken kommune lørdag kveld.

En fjerde person, som politiet tror var båtens fører, ble lettere skadet og transportert til legevakta i Røyken kommune.

Har du opplysninger om denne saken?Kontakt VG Nett her

- Alle fire er hjemmehørende i Røyken og Hurum, sier lensmann Reidar Foss ved Hurum lensmannskontor til VG Nett søndag morgen.

Den hardt skadede mannen er i midten av 30-årene og den antatte føreren i slutten av 30-årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ULYKKE: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. Foto: Scanpix
ULYKKE: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. Foto: Scanpix

Gikk på grunn

Klokken 22.15 fikk politiet i Søndre Buskerud melding om en 20 fots skjærgårdsjeep som hadde gått på grunn etter å ha truffet en brygge utenfor Killingholmen på Skogsbor i Oslofjorden ved Åros i Røyken kommune.

- Ifølge vitneopplysninger kom båten i forholdsvis stor fart og traff brygga. De som var om bord falt i vannet. En ble funnet omkommet i vannkanten nokså umiddelbart, og en person som var skadet, ble kjørt til sykehus, ifølge Foss.

Lensmannen mener at høy fart kombinert med mørke og innkjørsel i et trangt sund, er årsaken til ulykken.

Siktet i saken

Den antatte båtføreren er siktet for uaktsomt drap.

Hvorfan stiller den antatte båtføreren seg til siktelsen?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Han har vært i et foreløpig kort avhør. Det skal legges til at dette er en enorm belastning for han. Han blir tatt hånd av av sin familie. Det blir ikke mer avhør av han i dag, sier Foss søndag ettermiddag.

Det ble tatt rutinemessig blodprøve av mannen etter ulykken.

Ifølge Foss var de tre mennene i båten gode kamerater. De kjørte i retning Åros da ulykken skjedde.

Politiet går ut i fra at det var den siktede som kjørte båten.

- Vi har ingen grunn til å tro noe annet. Båten er eid av en av de andre tre personene, sier Foss.

Stor leteaksjon

Da politiet først kom til ulykkesstedet var en person savnet. Hun ble senere funnet omkommet av dykkere, flere hundre meter fra ulykkesstedet.

Fordi luftambulansen står på bakken på grunn av askeskyen fra Island, ble den skadede 30 år gamle mannen fraktet med brannbåt til Oslo. Ifølge Ullevål sykehus har han alvorlige bruddskader, men tilstanden er stabil.

Grunnstøtingen skjedde langs fjorden, på grensen mellom Hurum og Røyken kommune.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks