Hovedinnhold

Tilkalte prest for å velsigne Nav-kontor

BLE BØNNHØRT: De ansatte ved NAV-kontoret i Vadsø følte seg utrygge og ba om hjelp fra prest for å rense huset. - Da hjelper vi selvsagt, sier prost Stein Ovesen. Foto: CHRISTINA GULBRANDSEN/FINNMARKEN
BLE BØNNHØRT: De ansatte ved NAV-kontoret i Vadsø følte seg utrygge og ba om hjelp fra prest for å rense huset. - Da hjelper vi selvsagt, sier prost Stein Ovesen. Foto: CHRISTINA GULBRANDSEN/FINNMARKEN
De ansatte ved Nav-kontoret i Vadsø var så plaget av det de beskriver som «ubehag i bygget» at de hentet inn en prest for å velsigne lokalene.

Den noe uvanlige kirkelige handlingen ble utført tirsdag. En prest fra Vadsø menighet besøkte Nav-kontoret og kastet vievann på veggene, melder TV2.

- Noen på Nav-kontoret hadde opplevd at de var utrygge, og at det var uro i bygget, sier prost Stein Ovesen i Vadsø menighet.

Blant de uforklarlige hendelsene TV-kanalen omtaler, er lys som skrudde seg av og på, plutselig kulde i rommet og rapporter om at «noen» har kastet kaffe på ansatte.

Ubehaget ble etter hvert så ille at de ansatte meldte fra til sjefen, og deretter ba de altså om hjelp fra geistlig hold. Ovesen vil ikke gå inn på detaljene i seremonien, men bekrefter at en av hans prester velsignet Nav-kontoret.

- Når vi som kirke får melding om slikt, hører vi på det som blir fortalt av folk om hva de har opplevd. Presten som var til stede, utførte bønn og velsignelse, sier han.

Torsdag ønsket ingen av de ansatte å fortelle om det de har opplevd på jobben i vinter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks