Hovedinnhold

Tidligere Høyre-statsråd Johan C. Løken er død

<p>DØD: Johan C. Løken var valgt inn på Stortinget for Hedmark i årene 1981 til 1993. Han var medlem av Elverum kommunestyre og Hedmark fylkesting i 1970-årene.</p>

DØD: Johan C. Løken var valgt inn på Stortinget for Hedmark i årene 1981 til 1993. Han var medlem av Elverum kommunestyre og Hedmark fylkesting i 1970-årene.

Foto: Steinar Q. Andersen, VG
Gårdbruker og Høyre-politiker Johan C. Løken er død, 73 år gammel. Han var landbruksminister i Kåre Willochs regjering i årene 1981 til 1983.

Løken døde mandag morgen etter en tids sykdom, melder Østlendingen.

Løken var valgt inn på Stortinget for Hedmark i årene 1981 til 1993. Han var medlem av Elverum kommunestyre og Hedmark fylkesting i 1970-årene.

Statsminister Erna Solberg (H) sier Høyre har mistet en markant og viktig politisk profil.

– Det var en trist nyhet å få. For meg var Johan et oppkomme av kunnskap om økonomi, skatt og landbruk. Da jeg var ny stortingsrepresentant i finanskomiteen på Stortinget, brukte han tid på å lære dette videre. Det fortsatte han med også etter at han gikk ut av rikspolitikken, sier Solberg.

– Hans tørre humor og spisse betraktninger vil bli savnet, legger hun til.

Bruk av natur og utvikling og innovasjon i landbruket preget Løkens politiske virke. De senere årene brukte han mye tid på å utforske hvordan bruk av skog kan være et våpen i kampen mot klimaendringene, skriver Østlendingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks