Hovedinnhold

Tidligere barneombud kritiserer Ramin-Osmundsen

KRITISK: Norges første barneombud Målfrid Grude Flekkøy. Her sammen med Jens Stoltenberg i 2006 under 25-årsjubileet til barneombudet. Foto: Scanpix
KRITISK: Norges første barneombud Målfrid Grude Flekkøy. Her sammen med Jens Stoltenberg i 2006 under 25-årsjubileet til barneombudet. Foto: Scanpix
Norges første barneombud Målfrid Grude Flekkøy mener barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) ikke hadde godt nok argument til å skyve ut Reidar Hjermann.

Ramin-Osmundsen var raskt ute med å tilbakevise at Hjermann måtte gå fordi han ble for plagsom. Hjermann har mange ganger snakket regjeringen midt imot. Ramin-Osmundsen fastslo at det ikke var grunnen til at han måtte må. I stedet trakk hun fram at nyutnevnte Ida Hjort Kraby har juridisk kompetanse, mens Hjermann ikke har det.

Flekkøy mener en slik argumentasjon er for tynn.

- Å ha juridisk kompetanse, holder rett og slett ikke mål som argument. I dag er det tre juridiske stillinger ved barneombudets kontor. Det er ikke nødvendig at barneombudet selv har slik kompetanse, når hun har teamet i ryggen, sier Flekkøy til Dagbladet.

Flekkøy mener det må ligge noe annet bak avgjørelsen, som Ramin-Osmundsen ikke har redegjort for.

- Vi har ikke fått høre disse argumentene fra ministeren, og de mener jeg hun bør komme med, sier Flekkøy.

Flekkøy ser ikke noe galt i å være barneombud som kritiserer regjeringen.

- Bikkja må få lov til å bjeffe. Det er jobben hans å bjeffe. Jeg var selv uenig med regjeringen i mange ting da jeg satt som barneombud fra 1981, sier Flekkøy.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks