Hovedinnhold

Ti busser totalskadet etter brann i Nord-Trøndelag

<p>TOTALSKADET: Flere av bussene er totalt utbrent etter at det brøt ut brann natt til tirsdag.</p>

TOTALSKADET: Flere av bussene er totalt utbrent etter at det brøt ut brann natt til tirsdag.

Foto:, Asgeir Eliassen
Natt til tirsdag brant ti busser opp på en parkeringsplass i Kolvereid i Nærøy kommune.

Tips oss

Ifølge politiet er ni av bussene totalt utbrent etter at det brøt ut brann ved 03.30-tiden natt til tirsdag. Brannen spredte seg ikke til de nærliggende bygningene og ingen ble skadet.

– Bussene står tett bortover, så brannen kan ha startet i en og spredd seg, men det blir bare spekulasjoner, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Til NRK opplyser trafikksjef i Nord-Trøndelag, Trond Carlson, at brannen fører til redusert busstilbud i ytre deler av Namdalen. 300 elever på fire ulike skoler står også uten skoleskyss tirsdag morgen som følge av brannen.

De utbrente bussene er eid av busselskapet Trønderbilene AS, og selskapet opplyser at de skal få sendt reservebusser i løpet av dagen.

Asgeir Eliassen (57) hadde leid seg en liten hytte for natten, og lagt seg til å sove da han hørte et høyt smell. 

– Det vibrerte i veggene. Det hørtes ut som det var brutt ut krig, sier han til VG. 

Ifølge Eliassen kom det mange folk ut av hyttene sine for å finne ut hva som hadde skjedd.

– Smellene var mange og kom med omkring ett minutts mellomrom, så vi lurte jo fælt på hva dette kunne være. Til slutt slo vi oss til ro med at det var noen dekk som hadde eksplodert.

Politiet opplyser til NTB at så snart bussene er kalde nok vil de starte med tekniske undersøkelser. De vil også gjennomføre vitneavhør i løpet av dagen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks