Hovedinnhold

Thorbjørn Berntsen: - Jeg har tatt imot min pensjon i god tro

(VG Nett) Tidligere miljøvernminister og Ap-politiker Thorbjørn Berntsen er en av de seks som har mottatt for mye pensjon. - Ingen har gjort meg oppmerksom på at jeg har fått for mye, sier Berntsen.

Tips oss

I GOD TRO: Thorbjørn Berntsen sier at han har mottatt sin pensjon fra Stortinget i god tro og sier at noen burde gitt ham beskjed om at han har mottatt for mye penger. Foto: Scanpix
I GOD TRO: Thorbjørn Berntsen sier at han har mottatt sin pensjon fra Stortinget i god tro og sier at noen burde gitt ham beskjed om at han har mottatt for mye penger. Foto: Scanpix

Tirsdag ble det kjent at seks tidligere stortingspolitikere er navngitt av Riksrevisjonen for å ha mottatt til sammen nesten seks millioner kroner for mye i pensjon.

En av dem er tidligere miljøvernminister og Ap-politiker Thorbjørn Berntsen.

- Dette er en forferdelig affære, spesielt fordi jeg blir karakterisert som en person som har jukset til meg penger fra Stortinget, sa Berntsen da han var gjest på TV 2s Tabloid tirsdag kveld.

I tillegg til Berntsen er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, Aps mangeårige finanspolitiker Erik Dalheim, Senterpartiets Magnus Stangeland og tidligere parlamentarisk leder for Høyre, Anders Talleraas navngitt av Riksrevisjonen for å ha mottatt for mye pensjon.

Les også:Bondevik står på Riksrevisjonens liste

- Dette er en forferdelig historie. De som har ansvaret for å sende ut penger, blant annet pensjoner har et ansvar for å sende ut riktig beløp, sa Berntsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks