Hovedinnhold

Kilder til VG: Politiet mener de vet hvem som står bak terrortruslene

<p>MØTTE MEDIA: Under en pressekonferanse søndag ettermiddag opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland at terrortrusselen mot Norge er redusert - men at situasjonen er uavklart og kan endre seg raskt.<br/></p>

MØTTE MEDIA: Under en pressekonferanse søndag ettermiddag opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland at terrortrusselen mot Norge er redusert - men at situasjonen er uavklart og kan endre seg raskt.

Foto: NTB/SCANPIX
Politiet mener de kjenner identiteten til de radikale ekstremistene som står bak terrortruslene mot Norge – men de skal være usikre på hvor gruppen befinner seg.

Denne saken handler om:

Tips oss

Etter det VG får opplyst fra uavhengige kilder, skal etterforskningen av den pågående terrortrusselen mot Norge ha avdekket identiteten til en gruppe radikale ekstremister som har dratt fra Syria – men det er uklart om gruppen har til hensikt å gjennomføre et terrorangrep eller om de skal legge til rette for et angrep.

Sjef Benedicte Bjørnland i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) uttalte på en pressekonferanse søndag ettermiddag at de hemmelige tjenestene har modifisert meldingen om at en terrorgruppe er på vei mot Norge.

- Vi har gjort presiseringer. Vi er langt fra bastante på at gruppen er på vei mot Norge, sa Bjørnland.

PST-sjefen opplyste at terrortrusselen er noe redusert, men at situasjonen fortsatt er alvorlig og uavklart.

Sitter på store mengder informasjon

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST presiserer overfor VG at PST sitter på masse informasjon som de ikke kan gå i detaljer på.

- Vi gjør en samlet trusselvurdering basert på all den informasjonen vi har mottatt og innhentet, og dette tilsier at trusselfaren nå er redusert, sier han.

- Kjenner dere identiteten til de radikale ekstremistene som skal ha reist i en gruppe fra Syria?

- Det kan vi ikke svare på, det er detaljert informasjon, sier Bernsen.

Oppsøker konkrete personer

I løpet av de siste dagene har politiet oppsøkt relevante personer i ulike miljøer som de mener kan besitte informasjon om trussel-varselet.

- Vi tar kontakt med ulike personer, og det er ulike personer vi mener kan ha relevant informasjon på en eller annen måte. Ikke nødvendigvis fordi de utgjør en trussel, men fordi de kan være med å opplyse saken og gi oss nyttig informasjon, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST til VG søndag.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks