Hovedinnhold

Krever islamsk stat på Grønland

Etterforsker trusler om terror fra norsk islamistgruppe

AL-QAIDA-LOGO: Brevet fra gruppen som kaller seg «Ansar al-Sunna», Islams følgesvenner, har en logo som også brukes av al-Qaida i Irak. Foto:
AL-QAIDA-LOGO: Brevet fra gruppen som kaller seg «Ansar al-Sunna», Islams følgesvenner, har en logo som også brukes av al-Qaida i Irak. Foto:
(VG Nett) En radikal gruppe norske muslimer advarer om et nytt 22. juli eller 11. september på norsk jord.

Denne saken handler om:

Dette kommer frem i et brev til norske politikere. Brevet er også sendt flere norske redaksjoner.

PST startet i dag etterforskning av innholdet.

- Vi har startet etterforskning av brevet, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST til VG Nett.

Vet du noe om dette? Ta kontakt med VGs journalist! 

TRUES: Statsminister Jens Stoltenberg Foto: SCANPIX
TRUES: Statsminister Jens Stoltenberg Foto: SCANPIX


«Kan norske soldater ta fly til Afghanistan, så kan Osama eller Mohammed også ta fly til Norge inshaAllah. Nå må regjeringen våkne opp og ta et ansvar før denne krigen kommer til Norge. Før motparten svarer. Før muslimene tar det nødvendige skrittet. Ikke forveksle muslimenes taushet med svakhet. Dra ikke nytte av muslimenes tålmodighet. Ikke tving oss til å gjøre noe som kan unngås. Dette er ingen trussel, kun sannhetens ord. Rettferdighetens ord. En advarsel om at konsekvensene kan bli fatale. En advarsel om 11. september på norsk jord, eller større angrep enn 22. juli. Dette er til deres eget beste og til deres egen interesse.»

Etter det VG Nett erfarer er flere av medlemmene i gruppen personer som også tidligere har vært i PSTs søkelys. Dette skal også være en del av bakgrunnen for at etterretningstjenesten tar saken alvorlig.

TRUES: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: SCANPIX
TRUES: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: SCANPIX


Gruppen nevner statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarminister Espen Barth Eide.

Begrunnelsen for advarslene er den radikale islamistgruppens ønske om å opprette en islamsk stat på Grønland i Oslo.

«Vi vil ikke være en del av det norske samfunnet. Og vi ser det heller ikke som nødvendighet å flytte ut av Norge da vi er født og oppvokst her. Og Allahs jord tilhører alle. Men la Grønland bli vårt. Sperr av bydelen og la oss styre den slik vi ønsker. Dette er til det beste for begge parter. Vi ønsker ikke leve sammen med skitne udyr som dere.»

Hverken Statsministerens kontor, Utenriksdepartementet eller Forsvarsdepartementet ønsker å kommentere saken. Alle viser til at spørsmål om statsrådenes sikkerhet er politiets ansvar.

Ekstrem gruppe

Shoaib Sultan er rådgiver i Antirasistisk senter. Han mener dette er en gruppe som aktivt søker oppmerksomhet om sin hatfulle ideologi.

- Ekstreme grupper er ofte nødt til å ty til slike virkemidler og vi ser at det er en lang historie blant for eksempel høyreekstreme i Norge å forsøke å gjøre seg større og mektigere enn de er. Men når det er sagt må trusler tas på alvor og det er betryggende at PST etterforsker.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks