Hovedinnhold

Dagbladet: Al-Qaida-nordmann var venstreradikal

GIKK PÅ SKOLE: Den terrortrente nordmannen skal ha gått på skole her ved Markaz al-Madina Institute i Sana i Jemen. Foto: Luke Somers
GIKK PÅ SKOLE: Den terrortrente nordmannen skal ha gått på skole her ved Markaz al-Madina Institute i Sana i Jemen. Foto: Luke Somers
Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen trodde ikke at al-Qaida sto bak terrorangrepet mot USA 11. september 2001, skriver Dagbladet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Den 33 år gamle mannen, som ifølge terrorjegerne skal være klar til å utføre en terroraksjon mot vestlige mål, jobbet tidligere som barnehageonkel i Oslo, skriver Dagbladet videre.

33-åringen som jaktes på av samtlige vestlige etterretnings- og sikkerhetstjenester, skal ifølge avisen være en tidligere venstreradikaler med plettfri vandel. Han skal være født og oppvokst i Oslo-området.

Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Dagbladet viser ikke til noen kilder.

Dagbladet hevder at mannen hadde sin ungdomstid i miljøet rundt Blitz. Han skal ha et familiemedlem som jobber i et departement og han skal være gift med en diplomatdatter fra et nordafrikansk land.

Det skal angivelig ha vært ekteskapet med denne kvinnen som førte til at han konverterte til islam i 2008, ifølge Dagbladet. Han skal ha endret livsstil, sluttet helt å drikke alkohol og brøt etterhvert nesten totalt med omgangskretsen sin.

- Han kuttet kontakt med alle de gamle vennene etter at han ble radikal, sier en tidligere venn ha sagt til Dagbladet.

Etter terrorangrepene i USA i 2001 skal han ha blitt oppfattet som en konspirasjonsteoretiker som ikke trodde at Al-Qaida sto bak.

- Du kan si han er naiv, og ganske lett å lede, sier en annen person som angivelig har detaljkunnskap om 33-åringens fortid til avisen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks