Hovedinnhold

Hele verden følger bombeanslaget og skytingen

Britisk avis: - Norge kan være et «mykt mål»

ALVORLIG: Både CNN og andre internasjonale medier følger terroranslaget mot Norge tett. Foto: Faksimile: CNN
ALVORLIG: Både CNN og andre internasjonale medier følger terroranslaget mot Norge tett. Foto: Faksimile: CNN
(VG Nett) Medier over hele verden ser nå mot Norge og spør seg om det samme som oss. Hva har skjedd?

Det kraftige bombeattentatet som rystet Oslo, og den påfølgende skytingen på Utøya, er toppsak på tv-stasjoner og nettaviser over hele verden.

Bildene av et utbombet og rykende regjeringskvartal har rullet over skjermen fra CNN, som melder at flere er døde.

Norsk politi uttaler fredag at de har fått informasjon om ti døde på Utøya. Samtidig har de bekreftet at sju er omkommet etter bombeanslaget i Oslo.

- Det er motstridende meldinger om det var flere eksplosjoner som fulgte den første, skriver nyhetskanalen på sine nettsider,

TV-stasjonen skriver også at amerikanske myndigheter overvåker situasjonen nøye.

LES OGSÅ: Terroranslag mot Oslo - flere drept

Den britiske avisen The Guardian spekulerer på at islamske ekstremister er de mest sannsynlige gjerningsmennene, og trekker frem Norges engasjement i både Afghanistan og Libya.

- Med den økte beredskapen og sikkerheten i Storbritania, USA og andre europeiske hovedsteder, kan Norge ha blitt sett som et mykere mål, skriver avisen.

Avisen skriver også om opprullingen av den norske al-Qaida-cellen i fjor.

New York Times skriver at synet etter bombingene i Oslo fremkaller minner fra tidligere terrorangrep, blant annet i Oklahoma City fra 1995.

Også New York-avisen skriver om Norges engasjementet i Afghanistan, og viser til at al Qaida-leder Ayman al-Zawahri har omtalt Norge som et potensielt terrormål.

Al-Jazeera melder også om bomben, og at eksplosjonen skjedde like ved Statsministerens kontor. Den arabiske tv-kanalen understreker at ingen har tatt på seg ansvaret for terroranslaget.

Også flere internasjonale medier trekker frem karikaturstriden og anslagene mot Danmark. Samtidig trekker både Al Jazeera, Associated Press og flere andre internasjonale medier frem tiltalen mot Mullah Krekar, som kom for under to uker siden.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks