Hovedinnhold

Frp-topp: - De borgerlige ville håndtert 22. juli bedre

ANGRIPER REGJERINGEN: Ketil Solvik-Olsen (Frp) tror en borgerlig regjering hadde håndtert 22. juli bedre. Her er han i Stortingets vandrehall. Foto: Frode Hansen, VG
ANGRIPER REGJERINGEN: Ketil Solvik-Olsen (Frp) tror en borgerlig regjering hadde håndtert 22. juli bedre. Her er han i Stortingets vandrehall. Foto: Frode Hansen, VG
Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) tror en borgerlig regjering ville håndtert terroren 22. juli bedre.

- De borgerlige partiene har en langt bedre gjennomføringsevne med mindre avstand mellom retorikk og reell politikk. Jeg tror faktisk håndteringen i etterkant ville vært bedre under en borgerlig regjering, sier Ketil Solvik-Olsen til Stavanger Aftenblad.

Tirsdag kommer statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Grete Faremo til Stortinget for å forklare seg om hva som gikk galt før og under terrorhendelsene 22. juli i fjor. Statsministeren og justisministeren skal gå gjennom Gjørv-rapporten og svare på kritiske spørsmål fra opposisjonen i Stortinget.

- Jeg mener regjeringens forhold til ledere i fagbevegelsen er en årsak til at det gikk galt. Det har hindret at nødvendige restruktureringer er gjennomført. Dette mener jeg ville vært annerledes dersom vi hadde styrt. En borgerlig regjering er mer handlekraftig på grunn av færre bindinger, sier Solvik-Olsen.

Rogalands-representanten mener Stoltenberg har vist at han har lavere krav til andre regjeringer enn han har til sin egen.

- Jeg er sikker på at Stoltenberg hadde krevd regjeringens avgang om han ikke selv styrte den. Bondevik-regjeringen, som ikke hadde flertall i Stortinget, hadde aldri overlevd dette, sier Solvik-Olsen, som minner om at den sittende regjeringen har gitt inntrykk av at alt er på stell, men når en uavhengig instans gikk dem i sømmene, sto det til stryk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks