Hovedinnhold

Dette kan bli statsministerens nye kontor

Se forslagene til det nye regjeringskvartalet

Seks arkitekt- og konsulentteam har jobbet med forslag til hvordan det nye regjeringskvartalet kan utformes.

Mandag formiddag presenteres de foreslåtte byplankonseptene som inneholder alt fra høye tårn til store parkarealer.

Hensikten med forslagene skal ikke være å kåre en vinner, men å sikre godt tilfang av idéer, ifølge Statsbygg.

I løpet av det neste året skal en evalueringskomité på ti personer, med støtte fra ulike fagkomiteer, beskrive de ulike løsningene og komme med råd til Statsbygg.

– Dette danner grunnlaget for det rådet Statsbygg skal komme med til Regjeringen, som tiltakshaver, som igjen skal ende opp med en reguleringsplan til neste år, sier strategi- og utviklingsdirektør Bjørn Grimsrud i Statsbygg til Aftenposten.

Forslaget vil bli sendt ut til offentlig høring våren 2016, og etter planen skal det ferdigstilles og vedtas i løpet av 2016.

Disse seks arktitekt- og konsulentteamene har levert forslag som skal stilles ut på paviljongen i Høyblokken i Oslo fra mandag:

- Team Snøhetta
- Team Asplan viak
- Team BIG
- Team LPO
- Team White
- Team MVRDV

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks