Hovedinnhold

Støttegruppeleder fikk hundedritt i postkassen

«Din jævla faen! Du er dessuten splitter pine gæern, og noe så aldeles jævla sjuk!»

- FORFERDELIG: Trond Henry Blattmann (innfelt) er leder for den nasjonale støttegruppen for 22. juli. Lørdag morgen mottok han en svært lite hyggelig overraskelse i posten. Foto: FRODE HANSEN/PRIVAT
- FORFERDELIG: Trond Henry Blattmann (innfelt) er leder for den nasjonale støttegruppen for 22. juli. Lørdag morgen mottok han en svært lite hyggelig overraskelse i posten. Foto: FRODE HANSEN/PRIVAT
(VG Nett) Trond Henry Blattmann, som leder den nasjonale støttegruppen for 22. juli, mottok i morges et sjikanerende brev og hundeekskrementer i sin private postkasse.

Denne saken handler om:

Det var en særdeles lite hyggelig forsendelse som ventet Blattmann da han åpnet postkassen sin lørdag morgen.

- Jeg har fått en A4-konvolutt sendt som en pakke. Inni konvolutten var det to andre konvolutter. Den ene inneholdt et brev med fem linjer særdeles lite hyggelig omtale av meg som person. Den andre inneholdt en spesialpakket pose med hundebæsj, sier Blattmann til VG Nett.

Konvolutten var ikke overraskende uten avsender. Det var frimerker på den, men Blattmann så intet poststempel.
Teksten i brevet lyder som følger:

«Jaså!? Så du har du hele Norges befolkning med deg? Hvor har du det fra?, din jævla dumming og sosialklient! For en vrangforestilling!, frekkhet og galskap! Din jævla faen! Du er dessuten splitter pine gæern, og noe så aldeles jævla sjuk!»

Artikkelen fortsetter under bildet

BREV: Dette brevet lå også i Blattmanns postkasse. Foto: PRIVAT
BREV: Dette brevet lå også i Blattmanns postkasse. Foto: PRIVAT

I tillegg mottok Blattmann altså en plastpose med hundedritt. Blattmann og kona har i formiddag overlevert alt sammen til politiet, i håp om at de skal kunne spore opp avsenderen.

- Det er forferdelig å motta slike ting, som om ikke vi har hatt nok belastninger allerede, og så skal vi få dette i tillegg.

Blattmann mistet sin 17 år gamle sønn Torjus på Utøya.

Flere trusselbrev

Det er ikke første gang Blattmann mottar ubehagelige henvendelser. Tre ganger tidligere har han mottatt trusselbrev. Andre etterlatte etter terrorangrepet 22. juli i fjor har også fått lignende henvendelser.

- Vi har kikket nøye på den konvolutten, og det kan se ut som om vi kjenner igjen skriften fra tidligere breve vi har mottatt, sier Blattmann.

Om avsenderen har han dette å si:

- Det er noen veldig syke menenske rundt forbi som kan stå for det samme som massedrapsmannen, og det helt ubegripelig for meg, sier Blattmann.

- Det er noen som har meninger som de ikke tør å stå frem med, og som de kun de tør å sende i en konvolutt uten avsender.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks