Hovedinnhold

Breiviks tidligere stefar om dommen:

Breiviks stefar om dommen: Ikke overraskende

HUA HIN (VG) Tore Tollefsen (75) var Breiviks stefar i seks år. Nå håper han den tidligere stesønnen holdes bak lås og slå resten av livet.

Tore Tollefsen bor store deler av året i byen Hua Hin i Thailand, men sommermånedene tilbringer han fortsatt i hjemlandet.

VG møtte den pensjonerte piloten i hans hus i Thailand like etter domsavsigelsen.

- Dette var som ventet. Jeg sa til min datter senest torsdag at jeg tror han blir erklært tilregnelig, sier Tollefsen til VG.

VGTV: Her dømmes Breivik til forvaring

- Hvordan kunne du være så sikker på det?

- Han har fremstått som en velartikulert og oppegående mann i retten. Lite har tydet på at det dreier seg om en syk mann. Jeg skulle ønske han ble erklært utilregnelig, da hadde det vært lettere for meg å forstå dette. Det er jo helt ubegripelig at et friskt menneske kan gjøre noe så forferdelig.

SE HELE INTERVJUET PÅ VG+.

SNAKKER OM DOMMEN: Breiviks tidligere stefar Tore Tollefsen, snakker om dommen som falt fredag i dagens VG+. Foto: FAKSIMILE VG
SNAKKER OM DOMMEN: Breiviks tidligere stefar Tore Tollefsen, snakker om dommen som falt fredag i dagens VG+. Foto: FAKSIMILE VG


BILLEDSPESIAL: Slik har Breivik det på Ila

Hadde kontakt med Breivik tidligere

Tollefsen ble sammen med massemorderens mor da Breivik var knappe tolv år. De holdt også kontakten etter at forholdet tok slutt seks år senere. Senest i 2005 da Breivik var 25 år gammel.

- Vi tok noen øl og det var hyggelig. Da var han akkurat den samme høflige og kjekke vestkantsgutten jeg kjente og likte. Men av det jeg har sett av rettsaken så er det ikke et snev av den gutten igjen nå.

VAR RESERVEPAPPA: Tore Tollefsen så fredag sin tidligere stesønn få Norges strengeste straff - 21 års forvaring. Foto: Faksimile: VG
VAR RESERVEPAPPA: Tore Tollefsen så fredag sin tidligere stesønn få Norges strengeste straff - 21 års forvaring. Foto: Faksimile: VG

75-åringen fulgte deler av rettssaken fra PC-en hjemme i Thailand.

- Jeg har holdt meg oppdatert og fulgt med i alle fall et par ganger i uka. Men jeg ble så vanvittig skuffet over Anders, at jeg ikke ville rippe mer opp i det enn nødvendig.

PROTOKOLL: Hva mener du om dommen? Si din mening her!

Tror han vil takle livet bak murene

Den mannen Tollefsen så i rettsalen håper han sperres inne for godt.

- Jeg mener dommen er riktig. Anders har ikke vist noen tegn til anger så langt, og forandrer han seg ikke må han aldri slippe ut!

- Kommer han til å takle et helt liv bak murene?

- Ja, det tror jeg. Han lever i sin egen verden hvor ingenting går inn på ham, og så lenge han er sånn vil han klare seg i fengselet. Men hvis han en dag forstår hva han faktisk har gjort, vil han få det veldig tøft.

SE VGTV-KLIPP FRA RETTEN OG REAKSJONER:


Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks