Hovedinnhold

- Jeg er en del av en internasjonal orden

SKREV MANIFEST: Anders Behring Breivik skrev et stort manifest før han begikk de grusomme forbrytelsene han nå er siktet for. Foto: FAKSIMILE FRA MANIFESTET
SKREV MANIFEST: Anders Behring Breivik skrev et stort manifest før han begikk de grusomme forbrytelsene han nå er siktet for. Foto: FAKSIMILE FRA MANIFESTET
(VG Nett) Anders Behring Breivik (32) skal ha fortalt i avhør at han tilhører en internasjonal kristen, militær orden som kjemper mot islamsk undertrykkelse.


Han har i politiavhør hevdet at han var alene om eksplosjonen som rammet Oslo og massakren på Utøya.

Bli med oss - hold hender med resten av Norge 

Søndag ettermiddag er dødstallet oppe i 93. Syv ble drept da bomben gikk av i Regjeringskvartalet og 86 er hittil bekreftet døde etter den grufulle massakren på Utøya.

Les også: Slik var dramaet på Utøya - minutt for minutt

Selv om Breivik fastholder at han handlet alene, har han likevel hevdet i avhør at han tilhører den internasjonale ordenen The Knights Templar. Breivik beskriver det som en kristen militær orden som kjemper for å befri Vesten fra islamsk undertrykkelse.

- Vi ga freden en sjanse

Han har fortalt politiet at han har hatt kontakter med andre personer her, og sier til politiet at han regner seg selv som en representant og en ridder for denne ordenen.

Les også: Breivik erkjenner begge terrorangrepene

I manifestet han skal ha jobbet med i ni år før terroraksjonen, skriver han:

«Tiden for dialog er over. Vi ga freden en sjanse. Tiden for væpnet motstand er inne. Knights Templer vil på vegne av Europas frie folk erklære krig mot det marxistiske og mulitikulturelle regimene av det vestlige europa».

I manifestet oppgir han at ordenen har et estimat på 15 til 80 ordinerte riddere og et ukjent antall sivile medlemmer.

Skyldte på Ap

Mottoet for organisasjonen er: «Martyriet foran Dhimmi-status»

Dhimmi-statusen er en betegnelse på det vesteuropeiske folk som lever som annenrangs borgere i et samfunn som er overtatt av venstreradikalere i et multikulturelt samfunn.

Årsaken til at han angrep Arbeiderpartiet og Utøya, var at han følte Arbeiderpartiet la til rette, blant annet for et multikulturelt samfunn.

Tema under avhørene

- Han har fått flere spørsmål om dette manifestet i de første samtalene med politiet, men jeg vil ikke gå så mye inn på hva han har sagt rundt dette, sier Lippestad.

Les også: - Tror 250-300 ungdommer ble plukket opp fra vannet

I kapittelet om Knight Templar, beskriver han hvordan en ridder i ordenen kan gå til aksjon for å ramme det multikulturelle samfunnet.

«Den revolusjonære metoden bygger på finansiering av operasjonen, god research, anskaffelser av våpen og utstyr, trygg lagring og eliminering av bevis, nøye studier og planlegging av terreng og tidsruter, simulering av operasjonen igjen og igjen. Og til sist: suksess.»

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks