Hovedinnhold

Ti-åring døde i tragisk snøhuleulykke på Overhalla:

Tente lys i kirken for Wenche Aleksandra (10)

<p>MINNESTUND: Søndag holdt Skage kirke åpent for alle som ønsket å minne Wenche Aleksandra.</p>

MINNESTUND: Søndag holdt Skage kirke åpent for alle som ønsket å minne Wenche Aleksandra.

Foto: Martin Hågensen, Trønder-Avisa
(VG/TRØNDER-AVISA)10 år gamle Wenche Aleksandra omkom i en snøhuleulykke i Lierne fredag kveld. Søndag holdt kirken åpent for alle som ønsket å komme.

– Det er mange som er i sjokk etter den tragiske hendelsen. Vi skal være medmennesker, og vi ville være der for de som sørger, sier prost Dagfinn Thomassen til Trønder-Avisa.

Nærmere 100 mennesker tok turen til kirken søndag kveld, mange av dem var barn som gikk frem og tente lys for 10-åringen.

Sokneprest Anders Hammer leste noen vers til de fremmøtte. Han ba også fadervåret.

Kirken holder åpent utover kvelden for alle som hadde behov for det.

Bakgrunn: 10-åring døde etter lek i snøen

- Dyp sorg 


Den tragiske ulykken skjedde på Lierne gjestegård da jenta var ute og lekte i snøen. 10-åringen ble funnet av forbipasserende ved 20.20-tiden, og til tross for rask hjelp av helsepersonell sto ikke livet til å redde. Jenta ble erklært død på St. Olavs Hospital tidlig lørdag morgen. 

Lørdag kveld gikk politiet i Trøndelag ut med identiteten til den lille jenta. 

Lokalmiljøet til jenta er sterkt preget av det som har skjedd.

 – Det er med dyp sorg vi mottok beskjeden om den tragiske ulykken. Vi føler veldig med de nærmeste i den fortvilte situasjonen de er i, sier rektor på Hunn skole, Per Johan Blikeng til VG lørdag kveld. 

Den er 150 elever ved Hunn skole. Den omkomne jenta gikk i 5. klasse. Søndag skal ansatte ved Hunn skole ha et møte, for å forberede hvordan de best mulig kan ta vare på elevene.

– Det er ufattelig trist. Der er vanskelig å finne ord. Dette preger hele kommunen, sier ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum, til VG.

Han forteller at et kriseteam er satt i gang, tilsvarende det i Lierne. I tillegg er lærere på skolen der jenta var elev, varslet. Mandag er det planlagt en minnemarkering på skolen.


Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks