Hovedinnhold

Taxisjåfører streiker i karikatur-protest

(VG Nett) Muslimske taxisjåfører i hovedstaden skal i natt stoppe sine biler i to timer for å protestere mot Dagbladets trykking av Muhammed-karikaturer.

Tips oss

Onsdag slo Dagbladet opp karikaturer på forsiden sammen med en sak om at PST har lenket til omstridte tegninger på sine nettsider. Det reagerer muslimer i Norge sterkt på. Nå har taxisjåfører i hovedstaden slått seg sammen til en protestaksjon natt til lørdag.

- Vi kommer til å stoppe bilene fra klokken 02 til klokken 04. Folk har i stor grad sagt at de stiller opp, og vi forventer at det vil gjelde rundt 500 biler, sier en av sjåførene, Rashad Munir til VG Nett.

- Misbruk av ytringsfriheten

Bilene skal etter planen samle seg på Rådhusplassen og i området rundt.

- Det er misbruket av ytringsfriheten vi reagerer på. Det vi gjør er ikke noe brutalt opplegg, men vi vil vise at vi er imot at våre verdier blir misbrukt, sier Munir.

Han sier at hans arbeidsgiver er med på aksjonen. De hadde opprinnelig håpet å gjennomføre streiken natt til lørdag, men flyttet det frem et døgn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks