Hovedinnhold

- Taxisjåfør angrep russebuss og jaget bussen sammen med kolleger

KNUST: Vinduet på russebussen er knust etter sammenstøtet med drosjesjåføren. Foto: VG Net-tipser
KNUST: Vinduet på russebussen er knust etter sammenstøtet med drosjesjåføren. Foto: VG Net-tipser
(VG Nett) Etter å ha tilkalt flere kolleger skal en drosjesjåfør ha gått løs på en russebuss med en stang. I bussen satt 20 redde russ som forsøkte å rømme.

- Vi kjørte alt vi kunne, over rundkjøringer, på fortau og i feil kjørefelt. Bak oss jaget flere taxier. Vi måtte komme oss unna. Vi var veldig redde, sier skoleeleven og russen Kristian til VG Nett.

Natt til søndag, klokken 04.40 fikk politiet melding over nødlinjen om en eskalerende konflikt mellom en russebuss og flere drosjesjåfører i Sandvika i Bærum. Da de kom til stedet sto fem taxier utenfor russebussen, flere ruter på bussen var knust med en stang som skal ha blitt brukt av en av taxisjåførene.

- Nå tør vi ikke annet enn å bytte om hele utseende på bussen. Vi må skifte rutene, men også navnet på bussen. Vi vil ikke ha mer bråk, sier Kristian, som ikke ønsker å stå fram med fullt navn.

Tilkalte kolleger

VG Nett har snakket med flere av skoleelevene som var på stedet natt til søndag. De beskriver sammen med politiet hendelsesforløpet.

Opptrinnet begynte med en krangel mellom to jenter ved russebussen. En av dem skal ikke ha fått lov til å være inne i bussen. Taxisjåføren skal ha sett dette og blandet seg inn i konflikten. Han tok seg inn i russebussen og skal raskt ha havnet i slåsskamp med flere av guttene i bussen.

KNUST: Slik så russebussen ut fra utsiden etter dramaet natt til søndag. Foto: VG Nett-tipser
KNUST: Slik så russebussen ut fra utsiden etter dramaet natt til søndag. Foto: VG Nett-tipser

Han trakk seg deretter tilbake og tok opp telefonen.

- Han tok kontakt med andre taxikolleger for å få hjelp. Deretter eskalerte situasjonen og vitner skal ha sett ham slå med en stang eller lignende i frontruten på bussen. Bussjåføren ble truffet i hodet, sier operasjonleder i Asker og Bærum politidistrikt, Ola Kløvjan, til VG Nett.

Biljakt

Inne i bussen var 20 redde russ. Sjåføren prøvde å komme seg unna situasjonen. Det var da jakten, ifølge de på bussen begynte.

- Det var som tv-spillet «Grand Theft Auto», der man blir jaktet på mens man kjører raskt gjennom gatene. Det var nesten uvirkelig, sier Kristian.

- Vi kjørte lenge på feil side av autovernet. Da vi så blålys turte vi å stoppe. Det hele var svært skremmende, sier Jeppe, som også var på bussen.

Politiet opplyser at Asker og Bærum Taxi var involvert i hendelsen. Sent søndag kveld ville vaktleder hos Asker og Bærum Taxi ikke uttale seg om om saken uten tillatelse fra administrasjonen.

Venter politiets konklusjon

Mandag sier trafikksjef i Asker og Bærum Taxi, Roger Back, til VG Nett at minst to av deres biler var innblandet i hendelsen, men at han ikke har noen informasjon utover dette.

- Vi avventer å høre hva politiet gjør i saken og hva de konkluderer med. Jeg har blitt enig med politiet om at vi skal samarbeide på alle mulige måter. Det vil bli feil å rette noen sanksjoner mot våre sjåfører før vi vet noe mer, sier Back.

Han ønsker ikke å kommentere hendelsen før det er kommet til noen konklusjon i saken fra politiets side.

Etterforskes

Politiet fikk raskt roet situasjonen. Kriminalvakta har i løpet av natten og søndagen jobbet med å innhente informasjon og avhøre de involverte.

- Saken er under etterforskning, sier operasjonsleder Kløvjan.

FJERNES: En taxi blir hentet etter bruduljene natt til søndag. Foto: VG Nett-tipser
FJERNES: En taxi blir hentet etter bruduljene natt til søndag. Foto: VG Nett-tipser

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks