Hovedinnhold

Taxi-sjåfør siktet for misbruk av funksjonshemmet skolegutt

Har kjørt barn med spesielle behov til spesialskole siden i fjor høst

<p/>
<p>HER BLIR HAN PÅGREPET: 5. januar ble drosjesjåføren pågrepet av politiet i Bergen. Han er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på et barn han jevnlig transporterte til en spesialskole i Bergen.</p>

HER BLIR HAN PÅGREPET: 5. januar ble drosjesjåføren pågrepet av politiet i Bergen. Han er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på et barn han jevnlig transporterte til en spesialskole i Bergen.

Foto: Hallgeir Vågenes, VG
BERGEN (VG) En drosjesjåfør i Bergen er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på en mindreårig gutt som han har kjørt fast til skolen.

Mannen i 40-årene er også mistenkt for å ha utøvd vold mot barnet, opplyser politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt til VG.

Sjåføren, som i nesten et halvt år har transportert flere mindreårige barn med ulike funksjonshemninger til en spesialskole i Bergen, ble pågrepet utenfor sin egen bopel tirsdag i forrige uke.

Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, ble løslatt etter avhør.

Har inndratt kjøreseddelen

– Vi har sikret bevis og tatt beslag i kjøreseddelen hans, slik at han ikke kan fortsette som drosjesjåfør. Da er det etter vår vurdering ikke lenger fare for bevisforspillelse, og heller ikke gjentagelsesfare. Derfor er han ikke fremstilt for varetektsfengsling, sier Høyland.

Etter pågripelsen ble det gjennomført ransaking i sjåførens leilighet. De sivilkledde polititjenestemennene kjørte også bort drosjen samtidig med at med at mannen ble fraktet til politihuset i Bergen sentrum.

– Jeg vil ikke gå i detalj på hvilke beviser vi har sikret, sier Høyland.

<p>POLITIADVOKAT: Inger-Lise Høyland er politiadvokat i i Vest politidistrikt. Bildet er tatt under et fengslingsmøte i Nordhordland tingrett i februar i fjor.</p>

POLITIADVOKAT: Inger-Lise Høyland er politiadvokat i i Vest politidistrikt. Bildet er tatt under et fengslingsmøte i Nordhordland tingrett i februar i fjor.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen, VG

Mannen ble pågrepet 5. januar, etter at politiet mottok en anmeldelse fra foreldrene til ett av barna som har blitt kjørt til skolen av sjåføren. Barna, som alle er i grunnskolealder, har blitt transportert sammen til skolen.

Ifølge Høyland etterforskes saken med full tyngde. VG vet at foreldre til flere av barna har vært i politiavhør.

– Vi vil nå undersøke tekniske bevis og innhente forklaringer, sier politiadvokaten.

– Er mannen siktet for å ha begått ett overgrep, eller flere?

– Han er siktet for å ha begått seksuelle overgrep, uten at det er tallfestet i siktelsen.

– En utfordrende sak

Det fornærmede barnet var tidligere denne uken i dommeravhør på Barnehuset i Bergen. Høyland sier at saken byr på spesielle utfordringer.

– Det er riktig at det gjelder barn med spesielle utfordringer. Men i slike saker må vi alltid ta barn på alvor, selv om bevissituasjonen er en annen i forhold til en forklaring fra en klar og voksen fornærmet.

Etter det VG får opplyst, ble mannen først anmeldt i midten av desember for voldsbruk mot det ene barnet. Da skal også mannens arbeidsgiver, Bergen Taxi, ha blitt varslet.

Leverte tilleggsanmeldelse

Senere skal det ha kommet frem informasjon om at sjåføren også skulle ha forgrepet seg seksuelt mot barnet, og 4. januar fikk politiet en tilleggsanmeldelse. Dagen etter ble mannen pågrepet.

Foreldrene skal etter det VG har grunn til å tro ha reagert på at sjåføren skal ha brukt unormalt lang tid på enkelte etapper mellom hjemmene. Basert på det ett av barna fortalte, gikk foreldrene til politiet.

– Jeg blir fryktelig oppgitt. Dette er de svakeste av de svake i samfunnet. Det er en grunn til at vi sender ungene med taxi, og det er fordi vi tenker at det skal være trygt, sier mor til ett av barna til VG.

Administrerende direktør i Bergen Taxi, Jan Valeur, sier at han ikke kan kommentere detaljer i saken, så lenge den er under politietterforskning.

– Helt uakseptabelt

– Jeg er kjent med anmeldelsen og siktelsen.  Det siktelsen beskriver er selvfølgelig helt uakseptabelt, sier Valeur.

Valeur sier at sjåføren har hatt den aktuelle transporten siden tiden rundt skolestart i fjor.

– Når dette ble kjent for oss, ble sjåføren tatt ut av kjøring, sier Valeur, som ikke har oversikt over om den siktede mannen har hatt andre elevtransporter.

Advokat Ellen Eikeseth Mjøs forsvarer sjåføren. Hun sier at mannen stiller seg helt uforstående til beskyldningene som er rettet mot ham.

– Han er dypt fortvilet over situasjonen. Men han fester lit til at etterforskningen vil avdekke at han er uskyldig, sier Eikeseth Mjøs.

Hun vil ikke kommentere saken ytterligere.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks