Hovedinnhold

Taxi-krig om Wiggo Johansen

- Jeg har ikke takket ja ennå

Drosjeeiere i Oslo Taxi vil kvitte seg med sin nyvalgte styreleder Wiggo Johansen (63).
Omstridt: Wiggo Johansen måtte gå som administrerende direktør i Oslo Taxi i 2004. Nå er han valgt som selskapets nye styreleder på benkeforslag. Foto: Tore Berntsen
Omstridt: Wiggo Johansen måtte gå som administrerende direktør i Oslo Taxi i 2004. Nå er han valgt som selskapets nye styreleder på benkeforslag. Foto: Tore Berntsen

Etter det VG erfarer jobbes det med å utarbeide et mistillitsforslag. Torsdag kveld ble Johansen overraskende valgt som styreleder i Oslo Taxi - bare fire år etter at han ble tatt for økonomiske misligheter i det samme taxiselskapet.
Les også:Tatt for pengerot - valgt som styreleder.

- Jeg regner med at det vil komme noe sånt, bekrefter tidligere leder i valgkomiteen, Terje Tisløv. I likhet med flere andre som var innstilt til verv i styrer og komiteer, forlot han møtelokalet da Wiggo Johansen ble valgt til styreleder i Oslo Taxi BA under torsdagens generalforsamling.

- Gjort opp

I 2004 måtte Johansen gå som administrerende direktør i Oslo Taxi, etter at han skal ha underslått summer for flere hundre tusen kroner da han var styreleder i selskapet fra 1998 til 2002. Av ulike årsaker valgte Oslo Taxi å ikke anmelde Wiggo Johansen for forholdet. Etter det VG får opplyst, betalte han tilbake i underkant av 200 000 kroner i ettertid.

Les også: Pengerotet som felte drosjesjefen.

- Han har gjort opp for seg, og vi mener han er klar for jobben, sier Ahmad Shakeel, nyvalgt styremedlem i Cencom, som er et datterselskap av Oslo Taxi BA.

Men flere drosjeeiere VG har snakket med, mener det stikk motsatte. På Oslo Taxis intranett er det flere innlegg som i klare ordelag tar kraftig avstand fra Wiggo Johansen som ny styreleder.

- Jeg er skremt over den oppmerksomheten dette har fått, sier Wiggo Johansen til VG. Fram til neste mandag skal han bestemme seg for om han takker ja til styreledervervet.

- Lite fornøyde

Andre er redd for at Johansens comeback vil føre til mer rot i Oslo Taxi. Etter Johansens periode i ledelsen, gikk Oslo Taxi i underskudd med flere millioner kroner. Fjorårets regnskap var i orden, men selskapet sliter fremdeles med et frynsete rykte, ettersom flere hundre taxieiere er eller har vært etterforsket for svart kjøring og skattesnusk.

- Vi er veldig lite fornøyd med det som har skjedd, og er bekymret for omdømmet til Oslo Taxi, sier Terje Tisløv.

VG kjenner til at flere drosjeeiere nå organiserer seg for å danne en ny front mot Wiggo Johansen, og man planlegger å sende ut et fellesbrev til alle de over 1100 taxieierne i Oslo Taxi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks