Hovedinnhold

Tatt etter DNA-prøve - siktet for tre år gammel overfallsvoldtekt

(VG Nett) Politiet mener de har pågrepet en mann som overfalt og voldtok en kvinne i Oslo sommeren 2006.

Den 27-årige somaliske mannen ble pågrepet av Oslo-politiet 6. juli og siktet for voldtekten som skjedde for tre år siden. Saken ble henlagt av politiet fordi de ikke fant noen gjerningsmann.

Den siktede 27-åringen skal i denne perioden ha begått flere straffbare forhold. I den forbindelse tok politiet DNA-prøve av mannen.

Full klaff

Denne profilen ble sammenliknet med de ukjente profilene som ligger i det såkalte sporregisteret.

Dette er register med ukjente DNA-profiler som knyttes til uoppklarte forbrytelser. Det ble det full klaff. Han ble i går varetektsfengslet i fire uker.

- Det gjenstår mye etterforskning og jeg ønsker derfor ikke å kommentere saken ytterligere, sier politiadvokat Mette Haldorsen ved Oslo politidistrikt.

- Ikke er kjent med kjennelsens innhold

Mannens advokat Bjørn Skuggevik sier at den siktede stiller seg uforstående til siktelsen.

- Jeg vet foreløpig ikke til hvordan dette DNAet er sikret. Om det er gjennom spytt, blod, sæd eller hudceller. Jeg vet heller ikke om fornærmede, og hvordan hun har beskrevet dette, sier Skuggevik.

Han sier han foreløpig ikke er kjent med kjennelsens innhold, siden han for tiden er på ferie.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks