Hovedinnhold

Unge Venstre-politiker fikk unnskyldning fra Jaquesson

– Synd hun bare gjør det på grunn av min alder

<p/>
<p>USERIØST: Kari Jaquesson ringte Anna Dåsnes (17) fredag og ba om unnskyldning. Dåsnes synes likevel det er synd at hun kun gjør det på grunn av hennes alder.</p>

USERIØST: Kari Jaquesson ringte Anna Dåsnes (17) fredag og ba om unnskyldning. Dåsnes synes likevel det er synd at hun kun gjør det på grunn av hennes alder.

Foto: Liv Aarberg
Unge Venstre-politiker Anna Dåsnes (17) er lunken til unnskyldingen fra Kari Jaquesson (53).

Etter den mye omtalte ordbruken på forberedelsesmøtet til kvinnedagen, opplyste Kari Jaquesson fredag at hun har ringt én av de unge kvinnene og bedt om unnskyldning.

– Hun ringte meg og sa at hun beklaget for ordbruken, fordi jeg var mindreårig. Senere i samtalen sa hun at det ikke var noe rart at jeg har slike meninger, fordi jeg bare er 17 år. Og at jeg ville vokse det av meg, sier Anna Dåsnes da VG slår på tråden.

Snakket om bordeller

Dåsnes var en av de fremmøtte på møtet som ble avholdt for å forberede kvinnedagen den 8. mars. På møtet tok tre unge kvinner, blant annet Dåsnes, til orde for å fjerne parolen «Håndhev sexkjøpsloven». Bordeller i Oslo var ogstå tema.

Det var i forbindelse med det siste at Jaquesson oppfordret kvinnene til å sette seg inn i arbeidsoppgavene på slike bordeller;

– Også syns jeg du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet i et helt år, for å se hvor gøy det er å selge sex. Det er sexkjøp.

<p>Kari Jaquesson<br/></p>

Kari Jaquesson

Foto: Christian Clausen, VG

Useriøst

Senere opplyste hun til VG at hun ikke var klar over hvor unge kvinnene var, og sa at hun hadde ringt Dåsnes og sagt unnskyld.

Dåsnes er likevel ikke helt fornøyd med at hennes alder var utgangspunktet for beklagelsen.

– Jeg mener det blir en videreføring av den useriøse måten vi blir møtt på. Det er synd da jeg ønsker at kvinnedagen skal være en dag for alle, sier den Unge Venstre-politikeren.

 – Det er fint at hun tar tilbake ordene, men det er synd at hun bare gjør det på grunn av min alder. Hun har ikke ringt de andre og sagt unnskyld, sier Dåsnes til VG.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks