Hovedinnhold

- Syklister fløy gjennom bakrute etter sabotasje

** Politiet har opprettet sak mot bilfører

BRAKET INN I FØLGEBILEN: Slik så det ut etter at to syklister med et brak fløy gjennom bakruta. Foto: Ronny Hjertås
BRAKET INN I FØLGEBILEN: Slik så det ut etter at to syklister med et brak fløy gjennom bakruta. Foto: Ronny Hjertås
(VG Nett) Èn syklist er sendt til sykehus etter at en bilist skal ha sabotert sykkeltreningen.

- Dette er rett og slett overlagt vold og ingenting legitimerer slik oppførsel mot syklister, sier sykkeltrener i Stavanger sportsklubb, Terje Flaten til VG Nett.

Sykkelklubben Stavanger SK hadde trening langs Heigreveien i Sandnes lørdag formiddag. De drev med såkalt bilpes, en form for trening der syklister ligger i dragsuget bak en bil for å oppnå høy fart, skriver Stavanger Aftenblad.

- En ukjent bil kom bakfra og ble liggende der en stund fordi det ikke var passeringsmulighet. Til slutt kjørte han forbi, mens hans tutet. Deretter vrengte han bilen sin inn foran følgebilen og bråbremset, sier Bjarte Eikås, leder i Stavanger sykkelklubb til VG Nett.

Syklistene og bilen holdt da en fart på omtrent 50 kilometer i timen, noe som resulterte i at følgebilen til syklistene krasjet i bilen foran.

De to fremste syklistene fløy gjennom bakruta til følgebilen, og den ene av dem ble fraktet til sykehuset med lettere skader.

I sjokk

Flaten var fører av følgebilen som ble utsatt for en illsint bilist, og er rystet over hendelsen.

- Jeg er i sjokk, men samtidig glad for at det gikk så bra som det gjorde. Det kunne faktisk ha gått mye verre. Syklistene fløy med hodet først gjennom bakruten. Dette var ren sabotasje, sier Flaten alvorstynget til VG Nett.

Ofte konflikter

Harald Minge i Hafrsfjord sykkelklubb forteller at det ofte oppstår konflikter mellom syklister og bilister i Rogaland.

- Det er et stort problem. Det er bare flaks at det ikke skjer flere ulykker, sier Minge til VG Nett.

Han fortviler over det han mener er aggressiv oppførsel av mange bilister.

- De presser oss av veien, kjører veldig nær oss og også i svært høy hastighet. I tillegg har det gått sport i å kjøre på med spylervæske akkurat idet de passerer oss, forteller Minge.

Han understreker at ikke alle bilister oppfører seg like aggressivt mot sykkelglade rogalendinger.

Oppretter sak

Politiet har nå opprettet sak mot den 55 år gamle bilføreren, og beslaglagt førerkortet.

- Mannen er siktet etter uaktsomhetsparagrafen i veitrafikkloven, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Victor Jensen til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks