Hovedinnhold

Høyre-Julie ut mot Oslo Fashion Week

- Sykelig tynne guttemodeller

«Ønsker oss reelle mannfolk, ikke små spurver»

- FOR TYNNE: Høyres Julie Brodtkorb Voldberg fikk lyst til å gi de mannlige modellene under Oslo Fashion Week et skikkelig bondemåltid. Foto: VG/Scanpix
- FOR TYNNE: Høyres Julie Brodtkorb Voldberg fikk lyst til å gi de mannlige modellene under Oslo Fashion Week et skikkelig bondemåltid. Foto: VG/Scanpix
Høyres Julie Brodtkorb Voldberg (35) ble sjokkert da hun fikk se de tynne mannlige modellene under Oslo Fashion Week.

- De så sykelig tynne ut, sier Brodtkorb Voldberg, som er leder for Høyres Kvinneforum til VG.

Tirsdag denne uken var hun til stede under åpningsshowet av Oslo Fashion Week sammen med partileder Erna Solberg. Og Høyre-profilen sier hun ble sjokkert over hva hun så da årets debutant Camilla Bruerberg viste sine strikkekolleksjoner for menn:

-Over halvparten av modellene som ble brukt så sykelig tynne ut. Det så ut som om de ikke kunne ha fått annet enn vann på flere uker. Jeg fikk lyst til å gi dem et godt bondemåltid, sier hun.

- Kvinnekropper

Brodtkorb Voldberg peker på at motebransjen er i ferd med å ta et oppgjør med sykelig tynne kvinnekropper.

- Men nå ser det ut til at de idealene de påla unge kvinner for noen år siden, overføres til guttene. Dette er idealer som er umulige å leve opp til, uten å bli syk.

- SPURVER: - Jeg tror jeg snakker for de fleste norske kvinner når jeg sier at vi ønsker oss reelle mannfolk, ikke små spurver, sier Voldberg. Foto: Scanpix
- SPURVER: - Jeg tror jeg snakker for de fleste norske kvinner når jeg sier at vi ønsker oss reelle mannfolk, ikke små spurver, sier Voldberg. Foto: Scanpix

Britiske undersøkelser viser at spiseforstyrrelser blant gutter er sterkt økende. Julie Brodtkorb Voldberg frykter den samme utviklingen her hjemme.

- Spiseforstyrrelser blant gutter kan være enda mer alvorlig enn for jenter, fordi temaet er mer tabubelagt for guttene. Jeg har selv venner med gutter i tenårene som forteller om et langt større fokus på utseende og «riktige» kropper enn tidligere.

- Små spurver

Lederen for Høyres kvinneforum tror ikke norske kvinner ønsker seg et slikt mannsideal.

- Jeg tror jeg snakker for de fleste norske kvinner når jeg sier at vi ønsker oss reelle mannfolk, ikke små spurver. Ta for eksempel Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke. Han er jo en mye flottere modell enn de som faktisk ble brukt.

Brodtkorb Voldberg sier at tiden nå er inne for å ta guttenes kamp.

- Med en gang det dreier seg om sykelig tynne jenter hisser venstresiden og feministene seg voldsomt opp. Men likestilling dreier seg om begge kjønn, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks