Hovedinnhold

Tusenvis av legehenvisninger på avveie

PÅ AVVEIE: Flere tusen henvisninger har ligget ubehandlet på en server hos Oslo universitetssykehus. Her fra inngangen til barneavdelingen på Oslo universitetssykehus Ulleuvål. Foto: Scanpix
PÅ AVVEIE: Flere tusen henvisninger har ligget ubehandlet på en server hos Oslo universitetssykehus. Her fra inngangen til barneavdelingen på Oslo universitetssykehus Ulleuvål. Foto: Scanpix
Flere tusen henvisninger har ligget ubehandlet på en server hos Oslo universitetssykehus uten at noen ved sykehuset var klar over dem.

Denne saken handler om:

En misforståelse mellom enkelte fastleger og sykehuset har ført til at en rekke henvisninger har blitt sendt til en server som ikke lenger blir sjekket på Oslo universitetssykehus (OUS), melder NRK.

OUS går nå gjennom 2.700 henvisninger som har kommet til denne serveren i løpet av det siste året.

- Dette gjør vi for å være sikre på at det ikke finnes e-henvisninger som ikke er fulgt opp av oss, sier Anders Baalsrud, leder for pasientsikkerhet ved OUS.

LES OGSÅ: Behandlingskaos etter strømstans på Ullevål

Bare fra legene i bydel Søndre Nordstrand i Oslo er det siden nyttår sendt 46 henvendelser som ikke er behandlet.

- Vi oppdaget at våre pasienter ikke hadde fått timer. Hvis henvisningene blir borte, kan folk med kritiske sykdommer være skikkelig ute å kjøre, sier fastlege Terje Risanger.

Anders Baalsrud sier han er overrasket over at legene bare har sendt inn henvisningene, uten å forsikre seg om at de ble behandlet riktig.

Bakgrunnen for svikten er et avsluttet pilotprosjekt med elektroniske henvisninger som gikk mellom OUS og enkelte fastleger fra 2003 til 2005. Selv om prosjektet ble avsluttet for mange år siden, har flere fastleger fortsatt å bruke systemet.

OUS skal først gå permanent over til elektroniske henvisninger fra 2012.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks