Hovedinnhold

Torsdag kan du parkere uten å betale i Oslo

SKRIVESTOPP: På torsdag vil ingen organiserte trafikkbetjenter i Oslo kommune skrive ut parkeringsgebyrer. Foto: TERJE BRINGEDAL/VG
SKRIVESTOPP: På torsdag vil ingen organiserte trafikkbetjenter i Oslo kommune skrive ut parkeringsgebyrer. Foto: TERJE BRINGEDAL/VG
(VG Nett) Fagforbundet tar ut 1461 ansatte i sympatistreik, deriblant parkeringsvaktene. Derfor blir det ingen utdeling av gule lapper til bilister torsdag.

Denne saken handler om:

Hovedhensikten med streiken blant de kommuneansatte er å støtte sine kolleger ved private sykehjem som streiker for å få de samme pensjonsrettighetene, lønns- og arbeidsvilkår som ansatte i kommunale og ideelle sykehjem.

- Det vil bli merkbart at vi går ut i streik torsdag, vi tar i første omgang ut trafikkbetjenter, kontorfaglig personell og ansatte ved Kemnerkontoret, sier Ann-Cathrin Zalachas i Fagforbundet Bjerke til VG Nett.

Ingen parkeringsvakter

- Alle organiserte parkeringsvakter vil bli tatt ut i streik, det vil altså ikke være noen til å befare kommunale parkeringsplasser, sier Zalacas.

Zalacas forteller at Fagforbundet i første omgang ikke ønsker at streiken skal berøre tredje part, men at Oslo kommune skal rammes. Streiken vil få økonomiske konsekvenser for kommunen, da de ikke vil få inntekter i form av bøter eller fakturainntekter under streiken.

HAR TILTRO: Byråd Ola Elvestuen i byrådsavdelingen for miljø og samferdsel stoler på at folk parkerer lovlig til tross for streiken. Foto: KRISTER SØRBØ/NTB
HAR TILTRO: Byråd Ola Elvestuen i byrådsavdelingen for miljø og samferdsel stoler på at folk parkerer lovlig til tross for streiken. Foto: KRISTER SØRBØ/NTB

- Reglene for parkering opphører ikke selv om det ikke blir gjennomført kontroll, sier byråd Ola Elvestuen i byrådsavdelingen for miljø og samferdsel i Oslo.

Elvestuen forventer at folk betaler parkeringsavgift og parkerer forsvarlig uavhengig av streiken.

Tenk fremkommelighet

- Jeg har tiltro til at folk flest parkerer der de skal, og at bilistene tenker fremkommelighet, sier Steinar Preus-Olsen, fungerende brigadesjef i Brann- og redningsetaten i Oslo.

Han oppfordrer folk til å parkere forsvarlig, og minner om at Politiet fremdeles kan borttaue biler som står feilparkert.

- Sånn umiddelbart er jeg ikke bekymret, det er avhengig av hvor lang streiken blir, men en kortvarig streik bekymrer meg ikke, sier Preus-Olsen.

Fakturastopp

Kontorfaglig personell i åtte etater tas også ut til sympatistreik. Det betyr at det ikke vil bli utsendt noen fakturaer fra Oslo kommune før partene har kommet til enighet.
Det er 1461 ansatte i Bymiljøetaten, Vann- og avløpsetaten, Plan- og bygningsetaten, Utviklings- og kompetanseetaten, Sykehjemsetaten, Oslo kemnerkontor, Utdanningsetaten og Oslo Havn som fra arbeidsdagens start torsdag legger ned arbeidet.

- Det er spesielt at man streiker i Oslo kommune, og at det rammer driften av kommunen, når vi ikke er part i selve konflikten, sier byråd Elvestuen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks