Hovedinnhold

Sykefraværet øker i norsk industri

Sykefraværet i norsk industri i første kvartal i år endte på 5,2 prosent. Dette er en oppgang på 0,2 prosentpoeng eller 3,4 prosent fra samme periode i fjor,

Langtidsfraværet går ned, korttidsfraværet går noe opp. Oppgangen var ventet.

- Vi forventet en viss økning i sykefraværet dette kvartalet siden fjorårets første kvartal var eksepsjonelt lavt. Dette skyldtes blant annet at influensaen den sesongen slo til i sin helhet i fjerde kvartal året før. Den moderate økningen vi ser nå må dermed tolkes som at sykefraværet i industrien ligger flatt i forhold til i fjor på samme tid, når vi justerer for influensavariasjonene, sier direktør Trygve Østmo i Norsk Industri.

- Når vi splitter opp sykefraværet ser vi at langtidsfraværet går ned, som er gledelig, mens korttidsfraværet går noe opp. Dette underbygger vår influensateori, sier Østmo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks