Hovedinnhold

Ung kvinne død av svineinfluensa

(VG Nett) Svineinfluensaen har nå krevd sitt 15.dødsoffer i Norge.

Denne saken handler om:

En kvinne under 20 år fra Hedmark døde søndag av svineinfluensa på Rikshospitalet i Oslo. Det opplyser informasjonssjef Selva Kosiander til VG Nett.

Samtidig ligger tre andre smittede på sykehusets intensivavdeling. Disse pasientene er overført til Rikshospitalet fra andre sykehus i landet. Ifølge Kosiander er det vanligvis de mest alvorlige tilfellene som kommer til Rikshospitalet, men hun kan ikke si noe om tilstanden til de tre som nå ligger på intensivavdelingen.

INFORMASJON:Les mer om svineinfluensa på helsemyndighetenes informasjonssider

15 døde

Til nå er 15 personer døde av svineinfluensa i Norge. Blant de døde er to kvinner fra Hedmark, et barn og to kvinner fra Oslo, et barn fra Vest-Agder, en mann fra Hordaland, to menn fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

Lørdag døde en kvinne i 20-årene. Kvinnen døde tre dager etter at hun var vaksinert mot svineinfluensa. Avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk understreker imidlertid at dødsfallet ikke har noen sannsynlig sammenheng med vaksinen.

Dødsfallet får heller ikke konsekvenser for norske helsemyndigheters anbefaling om massevaksinasjon av landets befolkning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks