Hovedinnhold

To nye tilfeller av mutert svineinfluensa

MUTASJON: Overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet mener at det muterte viruset ikke har spredt seg, men at mutasjonen har oppstått hos den enkelte. Foto: Scanpix.
MUTASJON: Overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet mener at det muterte viruset ikke har spredt seg, men at mutasjonen har oppstått hos den enkelte. Foto: Scanpix.
Det er påvist to nye tilfeller av mutert svineinfluensavirus her til lands.

Denne saken handler om:

Det betyr at det totalt er funnet fem tilfeller av det som internasjonalt omtales som den norske mutasjonen.

De to siste personene som har utviklet mutasjonen, har ikke hatt noen kontakt med hverandre og heller ikke med de tre andre, skriver Aftenposten.

- Det tyder på at det er mer sporadiske tilfeller, og at det muterte viruset ikke har spredt seg, men at mutasjonen har oppstått hos den enkelte, opplyser overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet.

Iversen påpeker at de to siste mutasjonene ikke er endelig bekreftet, men foreløpig tyder tester på at det er samme mutasjon. Det muterte viruset har evnen til å feste seg veldig langt ned i lungene og forårsake lungebetennelse. Ettersom lungebetennelsen er forårsaket av virus, og ikke bakterier, kan den ikke behandles med antibiotika.

Iversen opplyser at fem eller seks utenfor risikogruppene har dødd av svineinfluensa i Norge, ikke tre som tidligere antatt.

Totalt har 25 personer dødd av svineinfluensa i Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks