Hovedinnhold

KrF vil dele vaksinen med fattige land

VAKSINE: Svineinfluensavaksinen Pandemrix skal nå alle landets kommuner om kort tid. Foto: Scanpix
VAKSINE: Svineinfluensavaksinen Pandemrix skal nå alle landets kommuner om kort tid. Foto: Scanpix
KrF vil dele Norges 9,4 millioner doser av svineinfluensavaksinen med fattige land.

Denne saken handler om:

- Det er helt klart at helsemyndighetenes store innkjøp gjør at vi har mange millioner flere doser enn det Norge trenger. Vi synes det er på sin plass å gi bort mer til fattige. Fra før har regjeringen varslet at man vil gi bort ti prosent, vi mener man kan gi bort en god del mer enn det, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til TV 2 Nyhetene.

Les også:Svineinfluensavaksine mer effektiv enn ventet

Han har nå sendt brev til helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen hvor han ber om at Norge gir en større andel av både vaksinen og legemiddelet Tamiflu til fattige land.

Usikker? Sjekk argumenter FOR og MOT vaksine

Statssekretær Roger Ingebrigtsen kan fortelle at myndighetene har fått brev og flere henvendelser om vaksineoverskuddet.

- Vår hensikt er ikke å ruge på dette vaksinelageret. Vi håper så fort det er mulig å la andre på jordkloden få tilgang på svineinfluensavaksinen, sier Ingebrigtsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks