Hovedinnhold

Jente (9) døde av svineinfluensa

SVINEINFLUENSAVIRUS: Dette bildet tatt gjennom mikroskop viser svineinfluensaviruset. Foto: AFP
SVINEINFLUENSAVIRUS: Dette bildet tatt gjennom mikroskop viser svineinfluensaviruset. Foto: AFP
(VG Nett) Mandag ble det kjent at en ni år gammel jente fra Oslo som nylig døde, var smittet av svineinfluensa.

Denne saken handler om:

Niåringen, som døde på Oslo Universitetssykehus, Ullevål, er den ellevte døde som har fått påvist H1N1-viruset, eller svineinfluensa, sier Folkehelseinstituttet.

Jenta, som var fra Oslo, var i en av risikogruppene. På nettsiden Pandemi.no opplyser Folkehelseinstituttet at jenta døde av influensa.

- Vi uttaler oss ikke om enkelttilfeller eller detaljer rundt dem, sier Petter Reed, kommunikasjonsrådgiver ved Ullevål sykehus, til VG Nett.

Sykehuset ønsker ikke å gi informasjon om hva slags forholdsregler som er tatt ved avdelingen der jenta lå i etterkant av dødsfallet.

SAMLESIDE:Alt om svineinfluensa

siste nytt om svineinfluensaen på VG Netts Facebook-siderom svineinfluensa

Jenta var elev ved en skole i Oslo. Elever og foresatte ved skolen var mandag orientert om dødsfallet.

- Skolen har en beredskapsplan, i tillegg har vi fått retningslinjer fra Utdanningsetaten og Helsedirektoratet i forbindelse med svineinfluensaen. Vi har fulgt våre retningslinjer, og foresatte og elever er informert, sier rektor ved skolen til VG Nett mandag kveld.

11 døde

Tidligere er det meldt om ti dødsfall knyttet til influensa A(H1N1): Et barn fra Vest-Agder, en mann fra Hordaland, en kvinne fra Oslo, en mann fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

LES OGSÅ:Antall smittede øker

Så sent som torsdag bekreftet Folkehelseinstituttet at en to år gammel gutt som døde på Sørlandet sykehus hadde svineinfluensa. Også denne gutten hadde underliggende sykdommer.

Niåringen som nylig døde på Ullevål er det tredje barnet som dør, medregnet tenåringen fra Vestfold som døde tidligere i høst. Aldersgrensen for å få vaksine mot svineinfluensa er senket fra tre år til seks måneder, og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen anbefaler sammen med helsemyndighetene alle nordmenn å la seg vaksinere.

- Over 100.000 smittet

Folkehelseinstituttet antar at over 100.000 nordmenn har eller har hatt sykdommen til nå. Først og fremst i Sør-Norge er det en økning i antall positive prøver, noe som kan tyde på en ny bølge.

LES OGSÅ:- Hvor er svineinfluensavaksinen, Oslo?

- Hvor rask økningen blir og om dette er begynnelsen på hovedbølgen, kan vi ikke si sikkert ennå, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks