Hovedinnhold

Farsund-mann smittet av svineinfluensa

En mann i 30-årene fra Farsund har fått svineinfluensa etter en reise i New York. Dette er det fjerde tilfellet som er påvist i Norge.

Denne saken handler om:

Mannen det dreier seg om er nå frisk og det er tatt prøver av fire personer i hans nærmeste omgangskrets som kan ha hatt symptomer. Prøvene analyseres hos Folkehelseinstituttet og kan være klare allerede i løpet av fredag. Det er usikkert om mannen kan ha smittet andre.

- Men per nå finnes ingen sterke mistanker, sier kommuneoverlege Sigurd W. Løvhaug til Farsunds Avis sin nettutgave.

Folkehelseinstituttet bekrefter dette.

- Mannen har blitt fulgt opp av kommuneoverlegen lokalt og er nå frisk, opplyser instituttet til Nettavisen.

Forrige lørdag ble det påvist svineinfluensa hos en kvinne i 40-årene som hadde vært på ferie i Las Vegas, og 9. mai ble det bekreftet to tilfeller av influensaen. Så langt har ingen nordmenn blitt smittet i Norge.

- De nærmeste ukene forventer vi flere slike enkelttilfeller hos personer smittet i utlandet. Etter hvert vil også få smitte mellom mennesker i Norge. Tiltakene nå tar sikte på å forsinke spredningen i landet, opplyser Folkehelseinstituttet.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har bekreftet 10.000 smittetilfeller av H1N1 A-influensaen på verdensbasis, og 80 dødsfall som følge av dette.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks