Hovedinnhold

Sture ny leder i Norsk Målungdom

NY LEIAR: Vebjørn Sture (24) rykker opp som nestleder og tar over roret som leder i Norsk Målungdom. Foto: Norsk Målungdom
NY LEIAR: Vebjørn Sture (24) rykker opp som nestleder og tar over roret som leder i Norsk Målungdom. Foto: Norsk Målungdom
Vebjørn Sture (24) fra Stavanger ble søndag valgt til ny leder i Norsk Målungdom. Han fremhever norskfaget som en av de viktigste sakene for året som kommer.

Han ble valgt ved akklamasjon på Norsk Målungdoms landsmøte på Voss søndag.

- Det neste året blir et norskfagsmaraton fram mot læreplanrevisjonene våren 2013. Vårt oppdrag er å sørge for at norskfaget skal bli et fag som gjør elevene skriveføre i både bokmål og nynorsk, uansett hva de har som hovedmål. Det er dessverre ikke alltid tilfelle i dag, sier Sture.

Sture er også opptatt av organisasjonsvekst. Hans mål er å gjøre Norsk Målungdom større og sterkere.

Sture ble i 2004 lokallagsleder i Norsk Målungdom i Stavanger. Året etter ble han medlem i landsstyret. De siste fem årene har han hatt flere roller i sentralleddet i organisasjonen, blant annet som økonomiansvarlig og nestleder. Sture er utdannet snekker og vokste opp med bokmål som hovedmål, men byttet til nynorsk som hovedmål på videregående skole.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks