Hovedinnhold

Hareide vil møte Støre

<p>VIL MØTES IGJEN: Hareide ønsker å treffe Støre nå når han er ferdig med å diskutere veien fremover med regjeringen. Her fra et tidligere møte.</p>

VIL MØTES IGJEN: Hareide ønsker å treffe Støre nå når han er ferdig med å diskutere veien fremover med regjeringen. Her fra et tidligere møte.

Foto: Tore Kristiansen, VG
Etter «ryddemøtet» med Høyre, Frp og Venstre sier KrF-lederen at det nå er slutt på slike forretningsmessige treff, og at han er klar til å møte Ap-lederen.

Denne saken handler om:

– Jeg kommer nok til å ha møter med Erna Solberg og Siv Jensen i fremtiden. Men jeg kommer også til å ha møter med Jonas Gahr Støre. Så jeg er ikke redd for å gå i møter med den ene eller den andre, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Vårt Land.

Han understreker at opposisjonslivet startet allerede i forrige uke.

Les også: Kilder til VG - maktkampen i Ap er i gang

Da endte tre samtalerunder med statsministeren med at Kristelig Folkeparti sa at de ville gå i opposisjon, uten noen form for avtale. Deretter møttes samarbeidspartiene for å gå igjennom vedtak, innstillinger og avtalepunkter fra forrige stortingsperiode.

– Samtalene var gode, både om hva som ligger bak oss og de forpliktelsene vi har. Men det er jo sånn at KrF er nødt til å gjøre våre hovedprioriteringer når vi kommer til budsjettet. Det vil vi være bevisste på. Alt vi skal stemme for, må vi ha rammer for i budsjettet vårt, sier Hareide til avisen.

Se: Forrige uke erkjente Knut Arild Hareide at et blågrønt regjeringsalternativ ikke er gjennomførbart:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks