Hovedinnhold

Frank Aarebrot hasteoperert for hjerteinfarkt

<p>KJENT FJES: Frank Aarebrot har i en årrekke vært en profilert akademiker. Her blir han intervjuet på 17.mai i forbindelse med feiring av 200-års Grunnlovsjubileet på Eidsvoll i 2014. </p>

KJENT FJES: Frank Aarebrot har i en årrekke vært en profilert akademiker. Her blir han intervjuet på 17.mai i forbindelse med feiring av 200-års Grunnlovsjubileet på Eidsvoll i 2014. 

Foto: Anette Karlsen, NTB scanpix
Valgekspert og professor Frank Aarebrot (70) ble i hui og hast operert for hjerteinfarkt etter at han følte seg dårlig etter en tur hjem fra England mandag.

Denne saken handler om:

– Den to timer lange flyturen over Nordsjøen var ikke noe festlig. Men det var først da jeg var kommet hjem og skulle flytte meg fra rullestolen og bort på sengen, at jeg skjønte noe var riktig ille, sier Aarebrot til Bergens Tidende.

Valgeksperten ringte kontaktlegen, og hun var ikke i tvil om at det var snakk om et hjerteinfarkt. Han ble dermed sendt i «hui og hast» til akuttavdelingen på Haukeland universitetssjukehus.

– Høytlesning

– Da en ung, tøff lege fra Trøndelag spurte om jeg ville ha en samtale med familie før de rullet meg inn på operasjonsbordet, skjønte jeg at det var alvorlig. Trøndere er ikke akkurat kjent for å være sentimentale. Samtalen takket jeg pent nei til, jeg så ikke noe poeng i å gjøre familien nervøs på forhånd. Det hadde blitt trist uansett, sier Aarebrot.

Dermed ble det kikkhulloperasjon gjennom albuen på 70-åringen som gikk av som professor emeritus ved Universitetet i Bergen 31. januar i år. I valginnspurten har Aarebrot fått beskjed om å bli sengeliggende noen dager til, men han forteller at kona sørger for å holde ham oppdatert ved å lese alt om valget høyt for ham.

Les også: Høyre går frem men Ap-Jonas leder fortsatt

– Han er operert og ved godt mot, sier kona Marianne Flick i en kommentar. Hun forteller at mannen på grunn av helsetilstanden har vært nødt til å kansellere alle oppdrag og avtaler ut oktober.

Flere inngrep

Familien ønsker nå at verken Aarebrot eller familien blir kontaktet i denne perioden. De ber også om at det ikke blir sendt blomster til sykehuset.

Aarebrot selv forsikrer overfor Bergens Tidende at tirsdagens operasjon var vellykket, men sier han de neste dagene skal få gjennomført flere mindre inngrep.

– Universitetet i Bergen ønsker ham god bedring og vet at han er i de beste hender, sier rektor Dag Rune Olsen.

Skolevalget 2017: Brakvalg for SV – Ap fortsatt størst

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks