Hovedinnhold

Erna-partiene leder stort

Dagens partibarometer fra InFact/VG:
** Høyre og Venstre vokser
** Ap og SV faller tilbake

Høyre-leder Erna Solberg og statsminister Jens Stoltenberg i forkant av debatten om norsk økonomi i Bergen i går kveld. Foto: Hallgeir Vågenes
Høyre-leder Erna Solberg og statsminister Jens Stoltenberg i forkant av debatten om norsk økonomi i Bergen i går kveld. Foto: Hallgeir Vågenes
Erna-partiene - Høyre, Frp, Venstre og KrF styrker seg på bekostning av de rødgrønne og trygger sitt eget flertall i dagens partibarometer som InFact har utført for VG.

Denne saken handler om:

Fakta om målingen

  • Utført av InFact Norge AS
  • Antall intervjuer: 2039
  • Feilmargin: Maksimalt 1,9 %
  • Metode: Automatiske telefonintervjuer
  • Periode: 28 og 29 august 2013

Dagens måling gir 104 plasser i Stortinget til Høyre, Frp, Venstre og KrF, mens Ap, SV og Sp får samlet bare 63 mandater.
Høyre går fram til 28,9 prosent og er igjen større enn Ap, men ikke store nok sammen med Frp til å danne blå-blått flertall.

I går viste partibarometeret 99 mot 68 i de borgerliges favør.

- De borgerlige styrker seg nå markert på bekostning av de rød-grønne, sier fagsjef Knut Weberg i InFact til VG.

Venstre vokser

Han merker seg at Venstre igjen gjør et sprang oppover til 7,1 prosent og kan dermed få 13 plasser på Stortinget - mot dagens to.

En viktig grunn at de ikke-sosialistiske partiene får stor uttelling på forholdsvis små endringer, er at SV igjen faller under sperregrensen og får 3,9 prosent.

Partier som har under fire prosent oppslutning kan ikke få utjevningsmandater. kampen mot fireprosent-grensen har derfor enorm betydning for småpartienes oppslutning.

Heller ikke Miljøpartiet de grønne klarer å løfte seg over fire prosent, men går fram til 3,6 prosent.

Blir dette valgresultatet, kan Stortinget få tre mikro-stortingsgrupper med bare en representant hver: SV, MDG og Rødt.

Målingen er tatt opp før partilederne barket sammen om
økonomisk politikk i NRKs folkemøte torsdag kveld.

I går publiserte TV2 en måling der Ap fikk over 33 prosent oppslutning. I dagens Aftenposten er derimot Ap målt til omlag samme nivå som i dagens VG-måling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks