Hovedinnhold

Vigrid satser på stortings- valget

PENSJONERER SEG: Tore Tvedt går inn i pensjonistenes rekker. Foto: Alf Ove Hansen
PENSJONERER SEG: Tore Tvedt går inn i pensjonistenes rekker. Foto: Alf Ove Hansen
Den høyreekstreme organisasjonen Vigrid har levert liste til stortingsvalget i Buskerud.

Denne saken handler om:

Uregistrerte grupper må ha 500 underskrifter for å få kunne stille til stortingsvalg, og det har medlemmene i Vigrid samlet inn i blant annet Øvre Eiker.

- Vi mener at situasjonen i Norge i dag har blitt sånn at alle de politiske partiene har klumpet seg sammen, slik at det er et lite reelt politisk alternativ for velgerne. Derfor stiller vi liste, sier Vigrid-leder Thorgrim Bredesen til NRK.

Les også:- Mer aktivitet blant høyreekstreme.

Ikke godkjent

Ved siste stortingsvalg var det 13 partier i Buskerud som stilte liste. Spesialkonsulent Anna-Brita Bakken i fylkeskommunen bekrefter at Vigrid har levert sin liste med ni navn, men listen er foreløpig ikke godkjent.

- Vi har ikke startet jobben med å kontrollere verken listekandidater eller de som har skrevet under på lista. De som har skrevet under på lista må ha stemmerett ved stortingsvalget i Buskerud, sier hun.

Les også:Avviser krav om å fjerne Vigrid-film.

- Ikke nazistisk parti

Vigrid vil stille med to kvinner og sju menn, med Bredesen på førsteplass. På andreplass står tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt. Valgprogrammet er foreløpig ikke helt klart.

Les også:Nynazister gir leksehjelp.

- Sånn folk har blitt kjent med Vigrid gjennom media, kommer til å ha svært lite til felles med dette politiske partiet. Vi er for full stopp av innvandring, men vi er ikke noe nynazistisk eller et nazistisk parti, sier Bredesen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks