Hovedinnhold

Venstre vil ha 700 nye politifolk hvert år

MER POLITI: Venstre vil ha 700 politistudenter i året. Per i dag er tallet 552. Foto: SCANPIX
MER POLITI: Venstre vil ha 700 politistudenter i året. Per i dag er tallet 552. Foto: SCANPIX
Venstre mener opptaket til Politihøgskolen må økes til 700 studenter i året, ettersom mange forlater tjenesten.

Denne saken handler om:

Justisminister Knut Storberget (Ap) lovet denne uken 2.200 nye politifolk de neste fire årene. Venstre mener det er for lite.

- Venstre mener vi trenger 700 nye politifolk hvert år dersom vi skal nå målet om 2 politifolk per 1.000. innbygger, og vi må få på plass en karrierevei innen aktiv uniformert utetjeneste som innebærer økt lønn og kompetanse for å stimulere til at flere politifolk blir i tjenesten, sier Venstres Odd Einar Dørum.

I år er opptaket til politihøyskolen økt fra 432 studenter i fjor til 552 studenter, etter at Politidirektoratets bemanningsrapport fra 2008 konkluderte med behov for økt bemanning i etaten.

- Aldri tidligere er det satset så mye på å få flere polititjenestemenn ute der de trengs mest. Nemlig i operativt politiarbeid, sier Storberget til regjeringens nettsider.

Dørum mener imidlertid at behovet for økt bemanning er større enn antatt.

- Nylig offentliggjorte tall fra Politidirektoratet viser at langt flere slutter i politiet enn det Politidirektoratet anslo i sin bemanningsrapport. Når vi også vet at 9 av 10 politistudenter vurderer alternative yrkesløp utenfor politiet og at antatt frafall av politi i aktiv tjeneste er større enn antatt, trenger vi å øke opptaket, sier Dørum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks