Hovedinnhold

Støre: - Radikal islam ikke noe problem i Norge

ULIKE MENINGER: - Det er klart Arbeiderpartiet er et stort parti med ulike meninger. Det er helt naturlig, og slik skal det være, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Scanpix
ULIKE MENINGER: - Det er klart Arbeiderpartiet er et stort parti med ulike meninger. Det er helt naturlig, og slik skal det være, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Scanpix
I sitt første store TV-intervju som stortingskandidat for Ap sier utenriksminister Jonas Gahr Støre at radikal islam ikke er noe problem i Norge.

Denne saken handler om:

Støre sier til NRK at han ønsker å bygge et multikulturelt Norge, og legger stor vekt på at Norge har endret seg. Dermed etterlater han et ganske annet inntrykk enn partikollega Martin Kolberg, som tidligere i år gikk ut og advarte mot radikal islam.

- Norge er blitt et samfunn med mennesker med ulik bakgrunn. Vi skal slå oss til ro med at slik er det. Utfordringen er å skape «det norske vi», der hvert menneske har rett til å bli sett, sier Støre, og slår fast:

- Radikal islam er ikke et problem Norge i dag.

Støre vil likevel ikke gå med på at han og Kolberg er uenige, og sier at partikollegaen advarte mot voldsbruk i religionenes navn på generelt grunnlag.

På spørsmål om det nå er flere fløyer i Ap om integreringspolitikken, svarer Støre likevel:

- Det er klart Arbeiderpartiet er et stort parti med ulike meninger. Det er helt naturlig, og slik skal det være.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks