Hovedinnhold

Siv Jensen stopper vedtak om aktiv dødshjelp

IKKE NÅ: Frp-leder Siv Jensen vil ikke ha aktiv dødshjelp med det første. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
IKKE NÅ: Frp-leder Siv Jensen vil ikke ha aktiv dødshjelp med det første. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
(VG Nett) Vil likevel ikke tillate aktiv dødshjelp.

Denne saken handler om:

I mai gikk Fremskrittspartiet, som første parti i Norge, inn for aktiv dødshjelp i noen situasjoner.

Nå går partilederen mot dette vedtaket og sier partiet ikke vil tillate aktiv dødshjelp i kommende stortingsperiode, skriver NRK.

Usikker på hva du skal stemme?Ta VG Netts valgtest her!

Ikke nå

- La meg gjøre det helt klart: Dette er et prinsippvedtak Fremskrittspartiet har fattet, men jeg og Fremskritspartiet kommer ikke til å foreta oss noe hva gjelder aktiv dødshjelp de neste fire årene, sier Jensen.

VG Nett-leser:Hva skal man med partidemokrati, landsmøter og landsmøtevedtak når det er Siv Jensen og partieliten som bestemmer?Diskuter saken her!

LES OGSÅ:- 700 kan få dødshjelp med Frps forslag

Frp gikk inn for aktiv dødshjelp under landsmøtet i mai. I første avstemning fikk forslaget flertall, men flere gikk opp på talerstolen og meldte om at en del representanter ikke var klar over hva det ble votert over.

Dermed ble avstemningen gjort på nytt, men resultatet ble det samme: Frp vil i noen situasjoner tillate aktiv dødshjelp regulert av et strengt lovverk.

Overlege Morten Horn ved nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus, Ullevål, har anslått opptil 700 personer kan få hjelp til å ta sine egne liv hvis aktiv dødshjelp blir tillatt.

Partilederdebatt

Jensen er nå i Kristiansand for å drive valgkamp sammen med alle de andre partilederne. I kveld skal alle sammen i partilederdebatt på NRK.

VG Nett følger partilederdebatten og gir deg reaksjoner før, under og etter debatten.

Usikker på hva du skal stemme?Ta VG Netts valgtest her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks