Hovedinnhold

Siv Jensen: - Ingen forskjell på Erna og Jens

INGEN STØTTE: Frp-leder Siv Jensen holder fast på at Frp ikke vil støtte en regjering av Høyre, KrF og Venstre. Foto: Scanpix
INGEN STØTTE: Frp-leder Siv Jensen holder fast på at Frp ikke vil støtte en regjering av Høyre, KrF og Venstre. Foto: Scanpix
(VG Nett) Det er svært liten forskjell på en rødgrønn regjering og en regjering med Høyre, KrF og Venstre. Det fastslår Frp-leder Siv Jensen.

Denne saken handler om:

Frp-lederen slo knallhardt mot de andre borgerlige partiene da hun ble grillet på TV2 mandag kveld. I utspørringen gjentok Jensen samarbeidsinvitasjonen til de tre andre partiene på borgerlig side. Samtidig gjorde hun det klart at Frps deltakelse i regjeringen er en forutsetning for å få en ny politisk kurs.

- Det blir ingen strengere asylpolitikk eller noen kraftige kutt i skatter og avgifter uten at Frp er med, sier hun.

PARTITEST:Usikker på partivalget? VG Netts partitest kan gi deg svaret.Ta testen her

Utfordrer Høyre

Frp-lederen ønsker ikke å gi noe klart svar på om Frp vil foretrekke en rødgrønn regjering eller en regjering av Høyre, KrF og Venstre.

- Det er ingen forskjell på de to alternativene, sier Jensen.

SAMLESIDE:Følg valgkampen på VG Nett

Hun avviser at det nå er en isfront mellom henne og Høyre-leder Erna Solberg, men reagerer kraftig på at de andre borgerlige partiene forsøker å holde Frp utenfor politisk innflytelse. Hun ber nå Solberg om å klargjøre Høyres posisjon.

- Vi ønsker å få til et samarbeid, men det er fortsatt uklart hva Høyre egentlig ønsker, sier Jensen.

SIV JENSEN:- Desperat og urimelig av Erna

Ingen garantier

Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg skulle mandag møtes til en felles fotoseanse i Stortinget, for å vise sin samarbeidsvilje. Møtet endte i en ny heftig diskusjon om regjeringssamarbeid. Erna Solberg gjentok at Høyre vil ha et regjeringsskifte dersom det rødgrønne flertallet forsvinner, og oppfordret Jensen til å være med på å få dette til.

LES OGSÅ:Kvinnene flykter fra Siv

Jensen ville imidlertid ikke gi noen garantier om å støtte en regjering der Frp ikke er med.

- Frp er det største partiet på ikke-sosialistisk side og vi fikk ikke betalt under Bondevik 2-regjeringen. Vi vil stemme for alt det vi er for og mot alt det vi er imot, sa Jensen.

Ifølge Frp-lederen er det Ap-leder Jens Stoltenberg som nå tjener på kranglingen blant de borgerlige partiene.

KREVER SVAR: Siv Jensen mener det fortsatt er uklart hvor Høyre og Erna Solberg står i regjeringsspørsmålet. Foto: Scanpix
KREVER SVAR: Siv Jensen mener det fortsatt er uklart hvor Høyre og Erna Solberg står i regjeringsspørsmålet. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks