Hovedinnhold

Siv: - EU-saken er en ikke-sak

EU-KRANGEL: Erna Solberg (t.v.) beskylder Siv Jensen (t.h.) for manglende lederegenskaper. Foto: Robert S. Eik
EU-KRANGEL: Erna Solberg (t.v.) beskylder Siv Jensen (t.h.) for manglende lederegenskaper. Foto: Robert S. Eik
(VG Nett) Siv Jensen mener det ikke er grunnlag for ny folkeavstemning om EU.

Flere Høyrepolitikere har de siste dagene vært på krigsstien mot Frps EU-tja og anklaget partiet for å nøle i EU-saken av frykt for å miste velgere. Nå refser også Høyres leder Erna Solberg sin mulige regjeringskollega Siv Jensen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor man drar opp en ikke-sak før et stortingsvalg hvor folk er opptatt av helsekøer, samferdsel, innvandring og integrering, sier Siv Jensen på telefon til VG Nett fra Sardinia, der hun for tiden er på seilbåtferie.

Erna Solberg og Høyre mener partiets potensielle regjeringspartnere utviser manglende lederegenskaper.

- En med ambisjoner om å lede landet kan ikke backe ut på et så viktig standpunkt i forhold til Norges posisjon i Europa. Siv svikter når det gjelder å ta på seg nasjonale lederoppgaver. Det er rett og slett mangel på lederskap, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg:- Siv Jensen mangler lederegenskaper

- Underlig

Siv Jensen mener Erna Solberg bør passe sine egne saker.

- Jeg vil råde Erna Solberg til å bruke sine lederegenskaper til å bidra til å få et regjeringsskifte. Det er lurt å konsentrere seg om sin egen politikk, sier Siv Jensen om Høyre-lederens uttalelser.

Høyres landsmøte pekte ut Frp som en av flere mulige regjeringspartnere hvis de borgerlige skulle få flertall etter høstens stortingsvalg. Siv Jensen mener Erna bør rette kruttet mot de rød-grønne:

- Jeg synes det er litt underlig at de bruker tid på Frp etter at Høyres landsmøte definerte oss som såkalt potensielle samarbeidspartnere. Det er i hvert fall ikke Frps strategi, vi vil ikke karakterisere Erna Solberg og har i hvert fall ikke tenkt å dra frem ikke-saker.

Les også:Islandsk ja fyrer opp norsk EU-debatt

Sandberg om Erna: - Dårlige lederegenskaper

SKUFFET: Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Magnar Kirknes
SKUFFET: Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Magnar Kirknes

Nestleder Per Sandberg tar sin ferierende partileder i forsvarer og oppfordrer Erna Solberg om å ta seg en pause fra media.

- Vil anbefale henne å ta seg noen gode sommerdager, det hun sier vitner om meget dårlige lederegenskaper. Hun er leder av et parti og skal selge Høyre, uansett om du skal selge Høyre eller sjokolade, gjør du ikke det ved å kritisere en du har forhåpninger om å samarbeide med, sier Sandberg.

Han mener Siv ikke gjør noe annet enn å forsvare Frps program.

- Det Siv Jensen har gjort i lederspørsmålet vitner om gode lederegenskaper. Hun leder et parti med flere tusen tillitsvalgte, da er første mål å holde dette partiet samlet, sier Sandberg.

- Ikke grunnlag for EU-debatt

Høyre argumenterer for at det islandske alltingets avgjørelse om å starte forhandlinger for å melde Sagaøya inn i EU gjør det tvingende nødvendig for Norge å diskutere EU på nytt.

- Vi har bedt om å få på plass en utredning om dette i så fall vil sette EØS-avtalen på spill. Dette er noe Frp også har vært opptatt av, sier Jensen.

Men Siv Jensen mener politikerne har bedre ting å diskutere før høstens stortingsvalg enn EU-saken.

- Grunnlaget for en folkeavstemning om EU-spørsmålet er ikke der. Det har alle partiene vært enige om lenge, det er ikke noe grunnlag for å reise debatten, sier Jensen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks